ΤΕΒΕΑ: Νέα παρτίδα προστατευτικών μασκών για επιχειρήσεις επαρχίας Αμμοχώστου

Τρεις νεκροί στην Ισπανία από κορωνοϊό

Ανακοίνωση για τη δεύτερη παρτίδα με αριθμό μασκών προστασίας αναπνοής από το Υπουργείο Υγείας για να διανεμηθούν στις δικαιούχες επιχειρήσεις εξέδωσε η ΤΕΒΕΑ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας δικαιούχοι για δωρεάν μάσκες είναι οι εργαζόμενοι στις εξής επιχειρήσεις:

  1. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (π.χ. οδηγοί λεωφορείων)
  2. Εσωτερικοί χώροι ιδιωτικών επιχειρήσεων που εξυπηρετούν κοινό
  3. Άτομα που εργάζονται σε θέσεις άμεσης εξυπηρέτησης του κοινού στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου (π.χ. ταμίες, εξυπηρέτηση πολιτών κλπ.)

Με βάση τις οδηγίες θα δίδεται 1 μάσκα ανά εργαζόμενο ανά ημέρα. Τονίζεται ότι οι μάσκες θα δίδονται σε επιχειρήσεις για τον αριθμό των εργαζομένων τους που εξυπηρετούν κοινό. Για παράδειγμα εργαζόμενοι σε αποθήκες, κουζίνες, παραγωγή κλπ δεν μπορούν να παραλάβουν μάσκες σε αυτό το σημείο. Διευκρινίζεται επίσης ότι δεν θα δοθούν μάσκες για τους πελάτες των επιχειρήσεων. Η χρήση της μάσκας από τους πελάτες συστήνεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική, ούτε αποτελεί ευθύνη της επιχείρησης.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού μασκών θα δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρήσεις που δεν έλαβαν μάσκες κατά την πρώτη φάση διάθεσης μασκών από οποιοδήποτε άλλο οργανισμό. Με βάση τη διαθεσιμότητα των μασκών θα δίδεται ο αντίστοιχος αριθμός μασκών για τις ανάγκες κάθε επιχείρησης για 5 μέρες.

Η διάθεση των μασκών θα ξεκινήσει την Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 με βάση το πιο κάτω ωράριο:

Δευτέρα 11/05/2020:

  • 08:00 – 10:30 ΜΟΝΟ για επιχειρήσεις που δεν έλαβαν μάσκες από οποιοδήποτε οργανισμό κατά την πρώτη φάση διάθεσης μασκών.
  • 10:30 – 12:30 & 14:00 – 17:00 για όλες τις δικαιούχες επιχειρήσεις.
    Γραφεία ΤΕΒΕΑ, Αντώνη Παπαδόπουλου 9, Κτίριο Κουτσόλουκα 2ος όροφος, Παραλίμνι (τηλ. 23812414/99798315)

Εφόσον υπάρχει απόθεμα η διάθεση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες σε ώρες και χώρους που θα ανακοινωθούν αύριο.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι προτού προσέλθουν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τα πιο πάνω τηλέφωνα για αποφυγή συνωστισμού, και κατά τη διαδικασία παραλαβής των μασκών να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής.

Για την παραλαβή μασκών είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί από κάθε επιχείρηση υπεύθυνη δήλωση η οποία θα σταλεί στο Υπουργείο Υγείας για έλεγχο.

Famagusta.News