ΤΕΒΕΑ: Σημαντικό για τον τουρισμό του 2021 η επαναλειτουργία αερολιμένων

Χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου η ΤΕΒΕΑ - Όλες οι πληροφορίες της ανακοίνωσης

602x338 cmsv2 a4afe580 741e 595d 892d 11ec4515b8e2 4748962 ΤΕΒΕΑ

Αυτούσια η ανακοίνωηση:

Η Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση του σχεδίου Δράσης σταδιακής επανέναρξης των πτήσεων και επαναλειτουργίας των αερολιμένων.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μία σημαντική παράμετρος για την τουριστική περίοδο του 2021 και δίδει την ευκαιρία για έγκαιρο προγραμματισμό εκ μέρους των ενδιαφερόμενων τουριστικών πρακτόρων και θα εξαλείψει το φαινόμενο της συνεχούς εναλλαγής των χωρών σε κατηγορίες, το οποίο επηρέασε αρνητικά τις αφίξεις τουριστών το 2020.

Σύμφωνα με το σχέδιο θα επιτρέπεται η άφιξη τουριστών από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και από ορισμένες τρίτες χώρες με τις οποίες η Κύπρος συνδέεται τουριστικά όπως η Ρωσία, το Ισραήλ, η Ουκρανία κλπ.

Τέλος, οι ενδείξεις για την έγκριση εμβολίων τον Ιανουάριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και το γεγονός ότι χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ξεκινήσει εμβολιασμούς, αποτελούν ευχάριστη είδηση και αισιοδοξία για την αρχή του τέλους της πανδημίας και καλύτερες μέρες μέσα στο 2021.