Τι απαντά ο ΟΚΥπΥ για τους δύο νοσηλευτές στο ΓΝ Αμμοχώστου

Δεν υποχωρεί ο ΟΚΥπΥ για τη λήξη της σύμβασης 2 νοσηλευτών

2 6 exclusive

Ο ΟΚΥπΥ σε ανακοίνωση του αναφέρετε στην περίπτωση της μη ανανέωσης του συμβολαίου τριών νοσηλευτών, οι οποίοι εργοδοτήθηκαν λόγω Covid με το καθεστώς της επίταξης.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι δεν μπορεί να παρακάμψει την νόμιμη διαδικασία πρόσληψης.

Να υπενθυμίσουμε πως η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών και ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ ανακοίνωσαν χθες, ότι σήμερα Τρίτη 14/3, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Στη συνέχεια, μετά από παρέμβαση του ΠτΔ, Νίκου Χριστοδουλίδη, ανακοινώθηκε η αναστολή της στάσης εργασίας.

Δείτε την ανακοίνωση:

Ο ΟΚΥπΥ προσλαμβάνει με νόμιμες πρακτικές πρόσληψης που τηρούν τις καθιερωμένες διαδικασίες και προστατεύουν τα δικαιώματα όλων των υποψηφίων για εργασία.

Για τις προσλήψεις νοσηλευτών στον ΟΚΥπΥ υπάρχουν συμφωνημένες διαδικασίες εντός των νομικών πλαισίων που είναι γνωστές στους υποψηφίους, στους εργαζόμενους και στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Οι διαδικασίες ισχύουν καθολικά για όλους.

Παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις και το ήθος συγκεκριμένων νοσηλευτών (3 συνολικά) που προσλήφθηκαν στο πλαίσιο επίταξης ενδιάμεσα της πανδημίας, ο ΟΚΥπΥ είναι υποχρεωμένος να λειτουργήσει βάσει των νομικά συμβατών διαδικασιών.

Από τους τρεις επηρεαζόμενους νοσηλευτές των οποίων τα συμβόλαια έχουν λήξει, ο ένας έχει ήδη προσληφθεί βάσει αυτών. Οι υπόλοιπες δύο αιτήσεις δεν μπορούσαν να προχωρήσουν ως έχουν. Οι δυο νοσηλευτές δικαιούνται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στον Οργανισμό όταν προκηρυχθούν θέσεις εργασίας.