Τί αποφάσισε το δικαστήριο Αμμοχώστου για την υπόθεση κλοπής χρυσαφικών

imagew 22 exclusive, Αστυνομία, Δικαστήριο, Κλοπή
Εικόνα Αρχείου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου όρισε σήμερα την 9η Μαίου ως ημερομηνία για έναρξη εκδίκασης της υπόθεσης κλοπής χρυσαφικών στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, για την οποία είναι ύποπτες δύο γυναίκες ηλικίας 35 και 19 χρόνων από χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Διαβάστε επίσης: Επ. Αμμοχώστου: Χειροπέδες σε 35χρονη και 19χρονη για κλοπή χρυσαφικών

Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 30 Απριλίου 2019, Βρετανίδα τουρίστρια ηλικίας 50 χρόνων κατήγγειλε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι την ίδια μέρα άγνωστοι διέρρηξαν το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διαμένει στον Πρωταρά και έκλεψαν δύο δακτυλίδια, μία χρυσή καδένα λαιμού και μία καδένα λαιμού από λευκόχρυσο και διαμάντια.

Τη σκηνή επισκέφθηκαν άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου και διενήργησαν εξετάσεις από τις οποίες διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε παραβίαση του δωματίου της παραπονούμενης.

Ηγέρθηκαν υποψίες εναντίον δύο γυναικών από ευρωπαϊκή χώρα ηλικίας 35 και 19 χρόνων που εργάζονται στο ξενοδοχείο και διαμένουν σε χωριό της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Με γραπτή συγκατάθεση των δύο γυναικών, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έρευνα στην κατοικία όπου διαμένουν οι δύο γυναίκες και στο πορτοφόλι της 19χρονης εντοπίστηκαν τρεις καδένες χρυσές, μία καδένα από λευκόχρυσο με διαμάντια, δύο δακτυλίδια και ένας χρυσός σταυρός.

Τα ανευρεθέντα υποδείχθηκαν στην παραπονούμενη η οποία αναγνώρισε τη μία χρυσή καδένα και μία καδένα από λευκόχρυσο με διαμάντια ως τα αντικείμενα που εκλάπησαν από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της.

Οι δύο γυναίκες σε θεληματική κατάθεση τους παραδέχθηκαν ότι έκλεψαν από το δωμάτιο της παραπονούμενης δύο δακτυλίδια, μία χρυσή καδένα λαιμού και μία καδένα λαιμού από λευκό χρυσό και διαμάντια.

Σήμερα οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου όπου καταχωρήθηκε η υπόθεση η οποία ορίστηκε για εκδίκαση στις 9 Μαίου. Μέχρι τότε οι δύο γυναίκες θα τελούν υπό κράτηση.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ