Τί λέει ο Ιωνάς Νικολάου για αμπελοπούλια και ακτιβιστές (βίντεο)

DSC 3498 CABS, exclusive, Αμπελοπούλια, Αστυνομία, Ιωνάς Νικολάου, Κυνήγι, Λαθροθηρία

Στο θέμα των αμπελοπουλιών και της δράσης των ξένων ακτιβιστών αναφέρθηκε χθες ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι δόθηκαν οδηγίες στην ΑΔΕ Αμμοχώστου σε ένα θέμα που «απασχολεί την περιοχή σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητες των ακτιβιστών σε σχέση με τη δίωξη της λαθροθηρίας και ειδικότερα στα αμπελοπούλια. Εκείνο που οφείλουμε όλοι να κάνουμε είναι, σε ένα τόπο όπου έχουμε νομοθεσίες που εφαρμόζονται και δεσμεύουν τους πολίτες αυτού του τόπου, αυτές οι νομοθεσίες δεσμεύουν και αυτούς που επισκέπτονται αυτό τον τόπο».

Συνεπώς, συνέχισε «οι ακτιβιστές δεν απολαμβάνουν οποιασδήποτε ασυλίας όταν βρίσκονται στην Κύπρο και διαπράττουν ποινικά αδικήματα. Θα πρέπει να τυγχάνουν της ίδιας ακριβώς αντιμετώπισης που τυγχάνει ο οποιοσδήποτε πολίτης ο οποίος είτε επιχειρεί να παρακολουθεί την ιδιωτική ζωή του καθενός, είτε επιχειρεί να εισέρχεται στην αυλή, στον περιφραγμένο χώρο ή στο περιβόλι του οποιουδήποτε, αυτή η ενέργεια συνιστά ποινικό αδίκημα και οφείλουμε να το διερευνούμε. Όπως επίσης και η παρακολούθηση είτε με κάμερες ή άλλως πώς, τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο καθένας».

Στην Κύπρο, σημείωσε ο Υπουργός δεν έχουν τοποθετηθεί «κάμερες στους δρόμους διότι θεωρούμε ότι παραβιάζεται η ιδιωτική ζωή. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε ξένος που έρχεται να εφαρμόζει τους δικούς του κανόνες και γι’αυτό δόθηκαν οδηγίες σήμερα και από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και από εμένα, στην ΑΔΕ, να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα και οποιεσδήποτε καταγγελίες γίνουν, θα πρέπει να διερευνώνται».

Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι «για να ερευνηθούν όλα αυτά πρέπει να γίνουν και καταγγελίες, δεν είναι αρκετό να λέμε και να μεμψιμοιρεί ο καθένας.  Η αστυνομία έχει ρητές οδηγίες να τις διερευνήσει και για κάθε περίπτωση που θα διαπραχθούν τέτοια αδικήματα, θα διερευνηθεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ