Τίμησαν την κατεχόμενη Λύση στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

Λύση4 δήμος λύσης, Νέα Αμμοχώστου, Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 19 Ιουλίου 2019, στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, εκδήλωση, αφιερωμένη στον κατεχόμενο Δήμο Λύσης, με ομιλητή τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελληνική πρωτεύουσα Κυριάκο Κενεβέζο.

Η εκδήλωση έγινε με την ευκαιρία των μαύρων επετείων του Πραξικοπήματος και της Τούρκικης Εισβολής 1974.

Η εκδήλωση ήταν παράλληλα αφιερωμένη στη μνήμη του Προέδρου της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων, Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού και της Δημοτικής Συμβούλου Λύσης Ελένης Ιωακείμ που έφυγαν τις τελευταίες μέρες από τη ζωή.

Λύση3 δήμος λύσης, Νέα Αμμοχώστου, Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

Απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λύσης Αντρέας Καουρής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας Γιώργος Συλλούρης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας Λεωνίδας Μασσοστασής.

Λύση6 δήμος λύσης, Νέα Αμμοχώστου, Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

Λύση8 δήμος λύσης, Νέα Αμμοχώστου, Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

Προβλήθηκε φιλμάκι από την κατεχόμενη Λύση, στο οποίο μιλά ο πρώην Δήμαρχος της Ανδρέας Ττοφιάς. Δόθηκε στους παρισταμένους υλικό από την ιστορία και την προσφορά της Λύσης. Λειτούργησε επίσης έκθεση φωτογραφίας για τη Λύση και τον πολιτισμό της.

Παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε ο σεισμός που ταρακούνησε την Αθήνα λίγες ώρες πριν την εκδήλωση, η προσέλευση υπήρξε μαζική, με την παρουσία των εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Εκκλησίας, των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, των κομμάτων, των παραρτημάτων των Κυπριακών κομμάτων στην Αθήνα, των Κυπριακών Οργανώσεων στην Αθήνα και πολλών Λυσιωτών που διαμένουν στην Αθήνα.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Λύσης, που αποτελείτο από τους Ανδρέα Καουρή, Κυριάκο Ανδρέου, Πάμπο Ρουσή, Μαργαρίτα Ττοφιά- Παμπόρη και Κατερίνα Παρπούνα, παρέστη και στο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων και πεσόντων κατά το Πραξικόπημα και την Τούρκικη Εισβολή που τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών με ομιλητή τον Πρέσβη της Κύπρου Κυριάκο Κενεβέζο. Παρέστη επίσης στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη.