Το 1ο Φεστιβάλ Καρότου έρχεται την Παρασκευή και μας υπόσχεται πολλά!

37219788 239517046773338 8013198914544992256 o Animals, Λιοπέτρι, Φεστιβάλ Καρότου

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου, στα πλαίσια προώθησης γεωργικών προϊόντων, που παράγονται στην κοινότητα Λιοπετρίου, προγραμματίζει Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρότου την Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018. Το φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοτικό Στάδιο «ΑΧΥΡΩΝ» Λιοπετρίου θα ξεκινήσει στις 8μ.μ. και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν περίπτερα, στα οποία θα πωλούνται προϊόντα, με βασικό υλικό το καρότο όπως, γλυκό και μαρμελάδα, carrot cakes (ατομικά και οικογενειακά), ντόνατς με κρέμα καρότου, κρουασάν με μαρμελάδα καρότου, λουκουμάδες με καρότο, παγωτό καρότου και σιρόπι καρότου για παγωτό. Θα πωλούνται, επίσης, χυμός και κοκτέιλ καρότου.  Παράλληλα θα λειτουργούν περίπτερα με σουβλάκια, hot dogs με σαλάτα κόσλοου, καρότα ξιδάτα, καρότα τηγανιτά με αβγά, κρέπες, ποπ κορν και διάφορα ποτά.

Ιδιαίτερη θέση στο φεστιβάλ θα έχουν executive chefs της κοινότητας με ομάδες μαγείρων, με gourmet δημιουργίες, έχοντας ως βασικό υλικό το καρότο. Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν, δωρεάν, όλες τις gourmet δημιουργίες των chefs και μαγείρων, που θα είναι προσφορά του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιοπετρίου. Έτσι, η εκδήλωση θα έχει τη δυνατότητα να αναδείξει και να προβάλει τη γαστρονομία που σχετίζεται με το καρότο.

Παράλληλα, η εκδήλωση θα προσφέρει τη δυνατότητα ψυχαγωγίας με τετράωρο μουσικό πρόγραμμα, στο οποίο θα παρουσιαστούν οι Κώστα Δόξας, Τίνα Κάζη και Γιάννης Σοφίλας.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Χορηγός Επικοινωνίας: Famagusta.News