Το «ευχαριστώ» του Μητροπολίτη Βασιλείου για την στήριξη στις εκλογές

«Όλοι υπέδειξαν, κατά τη διάρκεια της πορείας προς τις εκλογές και κατά την ημέρα των εκλογών, υποδειγματικό ήθος και εκκλησιαστικό φρόνημα»

CEA499DC 0EB9 4A6F AFAB DF45423EB370 exclusive, Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, Μητροπολίτης Βασίλειος

Τις ευχαριστίες του προς τον κλήρο της Μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας – Αμμοχώστου για την στήριξη κατά τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές της περασμένης Κυριακής απηύθυνε ο Μητροπολίτης Βασίλειος.

Αυτούσιο το μήνυμά του:

«Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς εκείνες και εκείνους που συνέβαλαν στην προσπάθειά μου για διεκδίκηση της θέσης του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Με συγκίνηση έχω δεχθεί την τόσο εγκάρδια στήριξη, εκτίμηση και αγάπη σας και επιθυμώ να ευχαριστήσω την κάθε μία και τον κάθε έναν ξεχωριστά.

Ευχαριστώ τους εκπροσώπους των πολιτειακών αρχών, τις τοπικές αρχές της ελεύθερης και κατεχόμενης Αμμοχώστου, οργανωμένους φορείς, σύνολα, συνδέσμους, εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς, επιχειρηματικούς και αθλητικούς φορείς, παγκύπρια, και τις ομάδες νέων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, καθώς επίσης και κάθε πρόσωπο που εξέφρασε δημόσια τη στήριξη του απέναντί μου.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τις ενορίες και τους συνεργάτες τους, τις εκκλησιαστικές επιτροπές, τους χριστιανικούς συνδέσμους και τους κληρικούς, κυρίως της μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, για τη διαχρονική στήριξη προς στο έργο της Μητρόπολης και την ενθουσιώδη προσπάθειά τους κατά το τελευταίο διάστημα.

Επίσης, ευχαριστίες οφείλω προς όλους τους εθελοντές της ομάδας στήριξης και προς εκείνους που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας της 18ης Δεκεμβρίου.

Όλοι υπέδειξαν, κατά τη διάρκεια της πορείας προς τις εκλογές και κατά την ημέρα των εκλογών, υποδειγματικό ήθος και εκκλησιαστικό φρόνημα.

Ευχαριστώ τέλος κάθε ψηφοφόρο και ιδίως τους νέους σε ολόκληρη την Κύπρο, κυρίως δε στη μητροπολιτική μας περιφέρεια, που προσήλθαν στις κάλπες και έμπρακτα έδειξαν την εκτίμησή τους προς το πρόσωπό μου και την εμπιστοσύνη προς τις θέσεις μου.

Εύχομαι σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος.»