Το Νοσοκομείο Αμμοχώστου επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ

akel ΑΚΕΛ, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Γιώργο Λουκαΐδη, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών και του διαχρονικού ενδιαφέροντος του ΑΚΕΛ για τα δημόσια νοσηλευτήρια. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν, επίσης, ο Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, Χρύσανθος Ζαννέττος, οι βουλευτές Νίκος Κέττηρος και Χριστάκης Τζιοβάνης, ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης και ο Επαρχιακός Γραμματέας ΕΚΑ Αμμοχώστου, Γιαννάκης Γαβριήλ.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ πραγματοποίησε συνάντηση με την Διεύθυνση του Νοσοκομείου όπου και έτυχε ενημέρωσης για τα σοβαρά και πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτήριο, μεταξύ των οποίων τα προβλήματα πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες για τους πολίτες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων και σε νοσηλευτικό προσωπικό, η ανάγκη για διαχωρισμό των μεικτών κλινικών, η επέκταση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης και η ολοκλήρωση των υποδομών στον δεύτερο και τρίτο όροφο του νοσηλευτηρίου.

Το ΑΚΕΛ, σε ξεχωριστή συνάντηση με λειτουργούς υγείας, ζήτησε να μεταφέρουν σ’ όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και ωρομίσθιο προσωπικό τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του Κόμματος για την αφοσίωση, την υπερπροσπάθεια και την αυτοθυσία που επέδειξαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και διαβεβαίωσε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς το Υπουργείο Υγείας και τον Ο.Κ.Υπ.Υ για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Από την πλευρά τους οι λειτουργοί υγείας εξέθεσαν σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και υπήρξαν έντονα επικριτικοί απέναντι στη Διοίκηση του ΟΚΥΠΥ για τη γενικότερη διαχείριση που ασκεί αλλά και ειδικότερα για την διαχείριση κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και γενικότερα ο δημόσιος τομέας υγείας αντιμετωπίζουν παλαιότερες και καινούργιες προκλήσεις που επιτέλους χρήζουν άμεσων και αποφασιστικών λύσεων. Η κρίση την πανδημίας του κορονοϊού έχει αναδείξει τα συσσωρευμένα προβλήματα στον τομέα της υγείας, λόγω της υποχρηματοδότησης των τελευταίων ετών. Επαναβεβαιώθηκε, όμως, ως αναντικατάστατη η προσφορά και ο ρόλος του δημόσιου τομέα υγείας και η επιτακτική ανάγκη όπως η Κυβέρνηση προχωρήσει στην άμεση και ουσιαστική στήριξή του, ενόψει και της εφαρμογής της β φάσης του Γε.Σ.Υ, αφού ο βαθμός επιτυχίας του Γε.Σ.Υ είναι απόλυτα συναρτημένος με την ευρωστία του δημόσιου τομέα υγείας.