Το Παραλίμνι τιμά την Αγία Μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα (ΦΩΤΟ)

Της ακολουθίας χοροστάτησε ο επιχώριος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος

C9739AB0 F304 46FC 8FBC 4954BC13766D exclusive

Με τη δέουσα κατάνυξη, τελέστηκε το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στον φερώνυμο ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας στο ανατολικό άκρο της πόλης του Παραλιμνίου.

Της ακολουθίας χοροστάτησε ο επιχώριος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο οποίος ομίλησε καταλλήλως προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, πλαισιούμενος από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Κκαρά, το ιερατείο της πόλεως, ομόρων ενοριών και τους διακόνους της Μητροπόλεως, στην παρουσία των βουλευτού Αμμοχώστου Γεωργίου Κάρουλλα, του Διοικητού της 7ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχου Κωνσταντίνου Καλού, του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη κ.α.

F59605A4 D737 4895 AA5E 1B713AA96AD6 exclusive

Τους ύμνους απέδωσαν κατά αριστοτεχνικό τρόπο ο Εντιμολογιώτατος Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Χρίστος Ψάλτης ως χοράρχης στο δεξιό αναλόγιο μετά του υιού του Κυριάκου Ψάλτη και από το αριστερό αναλόγιο ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα Κάτω Πολεμιδιών Λεμεσού Μάριος Χαραλάμπους, όπου με τη ψαλμωδία τους μετέδωσαν πνεύμα προσευχής και κατανύξεως στους πιστούς.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος των Αγίων και τμήματος λειψάνου γύρω από ναό με την παρουσία αγήματος του Στρατού ενώ παιάνιζε η μπάντα των κατηχητικών του ναού.
9F2DBA93 678A 4E40 AC44 9FE1D7FBB119 exclusive

Το απόγευμα στις 4:30 θα τελεστεί ο Εσπερινός και η Παράκληση στην Αγία Βαρβάρα. Καθ όλη τη διάρκεια της μέρας ο ναός είναι ανοικτός για προσκύνηση.

Στη μητρόπολη μας 5 ιεροί ναοί σε Παραλίμνι, Αγία Νάπα, Σωτήρα Άχνα και Φρέναρος τιμώνται επ’ ονόματι της Μεγαλομάρτυρος και Αθληφόρου Βαρβάρας.