Τραγωδία στο Ξυλοφάγου – Νεκρή γυναίκα από το ναυάγιο

kedadskhaas exclusive

Στις 18 Ιουλίου 2018 και ώρα 14:09, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση κινδύνου που αφορούσε 5 άτομα κυπριακής καταγωγής σε κίνδυνο στην θαλάσσια περιοχή κόλπου Ξυλοφάγου (Κόκκινου Γκρεμού) στην Επαρχία Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν τα 5 άτομα, ανατράπηκε και βυθίστηκε πλησίον της ακτής πιθανώς λόγω της θαλασσοταραχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΤΑΚΤΟ: Αναποδογυρίστηκε σκάφος στη Ξυλοφάγου – Αγνοείται ένα πρόσωπο

Το ΚΣΕΔ έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού κινητοποιώντας ελικόπτερο της ΜΑΕΠ καθώς και 2 σκάφη της Λ&Ν Αστυνομίας Σταθμού Αγία Νάπας και Λάρνακας, ενώ στάλθηκε επί σκηνής πεζό περίπολο και σκάφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας. Μετά από εντατικές έρευνες των πλωτών και πτητικών μέσων εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 4 άτομα ενώ μια γυναίκα δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρή.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα που ανέμεναν στην περιοχή στο Νοσοκ. Λάρνακας για περίθαλψη και προληπτικές εξετάσεις.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το ΚΣΕΔ καλεί το κοινό να επιδεικνύει ιδιαίτερη προσοχή, να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας και να αποφεύγει την είσοδο στη θάλασσα με δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενώ όσοι επιβαίνουν σε σκάφη θα πρέπει να φέρουν απαραίτητα σωσίβιο και σε περίπτωση κινδύνου να καλούν άμεσα στο κανάλι 16 ή στο τηλέφωνο 1441 του ΚΣΕΔ.