ΒΙΝΤΕΟ: Οι «αφανείς» ήρωες του Νοσοκομείου Αμμοχώστου – Δίνουν τον δικό τους αγώνα καθημερινά

Σε μια περίοδο που ο καθένας θα επιθυμούσε να βρίσκεται στην ασφάλεια του σπιτιού του, οι εργάτες βρίσκονται στα πόστα τους φροντίζοντας για το καλύτερο των ασθενών

Screenshot 2020 04 06 at 10.48.43 PM Coronavirus

Το δικό τους αγώνα δίνουν καθημερινά μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αμμοχώστου. Σε μια περίοδο που ο καθένας θα επιθυμούσε να βρίσκεται στην ασφάλεια του σπιτιού του, οι εργάτες βρίσκονται στα πόστα τους φροντίζοντας για το καλύτερο των ασθενών.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συνεπικουρούν γιατρούς και νοσηλευτές στην εμπροσθοφυλακή για την ανακούφιση και την περίθαλψη ασθενών. Στα αποκλειστικά πλάνα και φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 από το Νοσοκομείο Αμμοχώστου το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, βοηθοί θαλάμων, καθαρίστριες, μάγειρες, οδηγοί ασθενοφόρων και άλλοι εργάτες στα τμήματα, λαμβάνοντας και αυτοί τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, έχουν ριχθεί από την πρώτη στιγμή στη δύσκολη μάχη και στηρίζουν καθημερινά με το έργο τους την τιτάνια προσπάθεια για αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κατάστασης στην οποία το σύστημα περίθαλψης καλείται να αντεπεξέλθει.

Είναι αυτοί που έχουν αναλάβει τη διευκόλυνση του έργου των επαγγελματιών υγείας στην περίθαλψη των νοσούντων αλλά κυρίως να κάνουν την παραμονή ασθενών στο νοσοκομείο όσο το δυνατό γίνεται πιο εύκολη και κυρίως ανθρώπινη. Επιτελούν καθημερινά το καθήκον τους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ωράρια, παρέχοντας απλόχερα στήριξη και συμπαράσταση σε όσους την χρειάζονται νοσηλευόμενοι μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.