Βράβευσε τους Αθλητές Αμμοχώστου για το 2017 ο Θεοδόσης Τσιόλας

Τα προσφυγικά μας σωματεία με τη συνολική τους δράση συμβάλλουν ώστε να παραμένει άσβεστη η φλόγα της επιστροφής στις πατρογονικές εστίες, στα ιερά και τα όσια μας και στη θαλασσοφίλητη και πολυτραγουδισμένη μας Αμμόχωστο δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Τσιόλας, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση βράβευσης των αρίστων αθλητών της Αμμοχώστου για το 2017.

Όπως είπε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου «τι πιο ωραίο, τι ποιο αισιόδοξο και τι πιο ελπιδοφόρο να αναγνωρίζεται και να τιμάται η προσφορά νέων που έχουν καταστεί παράδειγμα θέλησης, παράδειγμα δημιουργίας και παράδειγμα αριστείας στην πιο γνήσια της μορφή, η οποία ξεκινά από το ήθος για να φθάσει στη διάκριση».

Πρόσθεσε ότι «με την παρουσία τους στους αθλητικούς χώρους και την καθημερινή τους προσπάθεια, εκφράζεται το κουράγιο και η θέληση για ανάπτυξη όλων εκείνων των χαρισμάτων που μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός στους νέους».

Στον χαιρετισμό του ο κ. Τσιόλας είπε ότι «πρωταγωνιστές απόψε μαζί με τους αθλητές είναι και τα σωματεία της Αμμοχώστου που παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα του βίαιου εκτοπισμού, συνεχίζουν πάντα να υπηρετούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης τα αθλητικά ιδεώδη και το ολυμπιακό πνεύμα καλλιεργώντας συνειδήσεις με αρχές και αξίες που παραδειγματίζουν και εμπνέουν ευρύτερα».

Την εκδήλωση φιλοξένησε η «Μικρή Σαλαμίνα» του Φίλιππου και της Μαρίας Γιαπάνη, η οποία, «ευωδιάζει πράγματι Αμμόχωστο», όπως είπε ο κ. Τσιόλας, συγχαίροντας θερμά τους ιδιοκτήτες της «για το όραμα και την προσφορά τους, και μαζί, βέβαια, τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, Αλέξη Γαλανό και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου».

Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε, ανέφερε, «για όσα προσφέρουν καλλιεργώντας αυτό το όραμα και προωθώντας το στόχο της πολυπόθητης επιστροφής».

Καταλήγοντας ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου ευχήθηκε «να μην αργήσει αυτή η μέρα, η μέρα της επιστροφής, και ελεύθεροι και ασφαλείς, να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε όλα τα κατεχόμενα σήμερα χωριά και πόλεις μας».

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024