Επ. Αμμοχώστου: 8 χρόνια από τον αδόκητο θάνατο του Αδάμου Καυκαρκού

«Έφυγε» αναπάντεχα σε ηλικία 28 ετών - Ήταν ένας πολλά υποσχόμενος πυρηνικός φυσικός - Έκανε το διαδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Duke της Βόρειας Καρολίνας με υποτροφία

Copy of Main Image x2 10 exclusive, Αδάμος Καυκαρκού

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις μέρες από τον αδόκητο θάνατο του Αδάμου Καυκαρκού από την κοινότητα Αγίου Γεωργίου Αχερίτου / Βρυσούλλων ο οποίος «έφυγε» αναπάντεχα στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής όπου ήταν υποψήφιος διδάκτωρ και βοηθός ερευνητής σε πυρηνικό εργαστήριο.

Ο άτυχος Αδάμος εντοπίστηκε νεκρός στο διαμέρισμά του από φίλους του στις 17 Φεβρουαρίου 2014.

399D3A5B B797 4F37 9880 DA67A9A62228 exclusive, Αδάμος Καυκαρκού

Ο Αδάμος γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1986 στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου Αχερίτου (κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης με τα κατεχόμενα) από εκτοπισμένους γονείς από την κατεχόμενη Αχερίτου και Αμμόχωστο. Αποφοίτησε από το Λύκειο Φώτη Πίττα στο Φρέναρος και ολοκλήρωσε τις πτυχιακές του σπουδές στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο Αθηνών στον κλάδο των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών με άριστα και εξαιρετικές επιδόσεις.

Από το 2011 έκανε τη διατριβή του για απόκτηση Διδακτορικού διπλώματος στην πυρηνική φυσική στο Πανεπιστήμιο Duke της Βόρειας Καρολίνας με υποτροφία. Ο Αδάμος είχε ήδη κάνει δύο δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά των Η.Π.Α. για δύο πειράματα που έχει ολοκληρώσει και αφορούν τη μελέτη πυρηνικών αντιδράσεων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με ελάχιστη ή μηδενική παραγωγή πυρηνικών αποβλήτων.

Οι καθηγητές του και ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα του πανεπιστημίου είχαν εκφράσει τα βαθιά τους συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του Αδάμου και εξήραν το χαρακτήρα του και τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι οι δημοσιεύσεις του θα είναι χρήσιμα εργαλεία στην πρακτική εφαρμογή της νέας τεχνολογίας των πυρηνικών αντιδραστήρων. Με επιστολή τους προς την οικογένειά του πανεπιστημιακοί συνεργάτες του εξέφρασαν τη λύπη τους για την τραγική απώλεια ενός νέου που υπήρξε εξαιρετικά ευγενικός και γενναιόδωρος.

Famagustanews.News