Αχερίτου/Βρυσούλλες: Κύμα συμπαράστασης για τον Λουκά Καττίλη – Έκκληση για στήριξη και βοήθεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Συμπαράσταση για τον κύριο Λουκά Καττίλη - Ζητεί τα αυτονόητα, ανθρώπινες συνθήκες ζωής και στήριξη από την πολιτεία

αζζζ exclusive, Ανθρώπινες ιστορίες

Στην τηλεόραση του Σίγμα και στην εκπομπή “Πρωτοσέλιδο” της τηλεόρασης του Σίγμα προβλήθηκε σήμερα, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και συμπαράστασης το θέμα των δυσκολιών που περνά ο 65 ετών κύριος Λουκάς Καττίλης. Σε ζωντανή σύνδεση με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Χριστιάνα Μάρκου, ο κύριος Λουκάς περιέγραψε με πόνο τα όσα βιώνει καθημερινά αλλά και την απουσία της πολιτείας η οποία αδυνατεί να τον στηρίξει.

Διαβάστε επίσης: Αχερίτου/Βρυσούλλες: Ο 65χρονος Λουκάς Καττίλης ζει σε άθλιες συνθήκες και ζητεί τα αυτονόητα

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια το Famagusta.News, όταν επισκέφθηκε τον κύριο Λουκά ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνει ένας άνθρωπος ο οποίος διαμένει μόνος και παλεύει με το Πάρκινσον ακόμη και για τις πιο βασικές καθημερινές ανάγκες.

Δείτε το βίντεο:

Ο κύριος Λουκάς Καττίλης είναι 65 ετών. Η ασθένεια του Πάρκινσον αλλά και η μοίρα που τον έφερε να ζει μόνος, τον οδήγησαν σε ένα γολγοθά ο οποίος κάθε μέρα του κάνει ολοένα και πιο δύσκολη τη ζωή.

“Η ζωή μου είναι μια μαύρη κατάρα”

Όταν τον συναντήσαμε, το τρέμουλο και η αστάθειά του έκαναν προφανές πως η ζωή του είναι πολύ δύσκολη. “Η ζωή μου είναι μια μαύρη κατάρα, αναφέρει ο ίδιος. Δεν μπορώ να σκεπαστώ όταν κρυώνω, να φορέσω ένα σακάκι, να ετοιμάσω φαγητό, ακόμη και να πιω ένα ποτήρι νερό”.

Ο συνταξιούχος, σήμερα, κύριος Λουκάς, διαμένει στον συνοικισμό Αγίου Γεωργίου Αχερίτου – Βρυσούλλων. Ζει μόνος σε μια παλιά κατοικία ενός υπνοδωματίου που του παραχώρησε ένας φίλος του, τον οποίο βοηθούσε και φρόντιζε όσο ήταν εν ζωή. Οι συγγενείς του υπέβαλαν αίτηση για στήριξη από το Γραφείο Ευημερίας. Μια λειτουργός τον επισκέφθηκε, είδε την κατάστασή του και τον χώρο που διαμένει και όντως συμφώνησε ότι οι συνθήκες είναι απαράδεκτες. Όσον αφορά τη δική τους θέση, είπαν ότι περιμένουν να λάβουν αρνητική απάντηση από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ώστε να μπορέσουν να τον βοηθήσουν.

“Κινδυνεύω να μείνω στον δρόμο”

“Από τη μια το σπίτι έχει δηλωθεί ως ακατάλληλο κι από την άλλη οι νόμιμοι κάτοχοί του το ζητάνε να το διαχειριστούν με αποτέλεσμα να κινδυνεύω να μείνω στον δρόμο” αναφέρει με δάκρυα στα μάτια ο κύριος Λουκάς. Όπως αναφέρει έχει κτυπήσει αμέτρητες φορές την πόρτα των αρμοδίων αλλά πάντα ήταν κλειστή. Σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και σύμφωνα με συγγενικά του πρόσωπα με τα οποία επικοινωνήσαμε και κάνουν τα πάντα για να τον βοηθήσουν, ο ίδιος χρειάζετα άμεσα τα αυτονόητα και στήριξη από το κράτος, με καθημερινή φροντίδα και έναν ανθρώπινο χώρο διαμονής.

Είναι αναμφίβολα τραγικό να αντικρύζουμε τέτοιες εικόνες σε μία ευνομούμενη κατά τα άλλα πολιτεία και σε μία Ευρωπαϊκή χώρα το 2022, με συνανθρώπους μας να ζουν στα όρια της εξαθλίωσης και να ζητάνε τα αυτονόητα.

Famagusta.News