Αχερίτου/Βρυσούλλες: Ο 65χρονος Λουκάς Καττίλης ζει σε άθλιες συνθήκες και ζητεί τα αυτονόητα

Η μάχη με το Πάρκινσον, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, και η απουσία της πολιτείας - "Η ζωή μου είναι μια κατάρα. Δυσκολεύομαι να σκεπαστώ, να πιω ένα ποτήρι νερό"

7 1 exclusive, Ανθρώπινα, Ανθρώπινες ιστορίες

Άλλη μια ιστορία ενός συνανθρώπου μας που ζει σε απάνθρωπες συνθήκες ζωής και ζητεί τα αυτονόητα, φέρνει στην επιφάνεια τo Famagusta.News με στόχο το ενδιαφέρον της πολιτείας.

Ο κύριος Λουκάς Καττίλης είναι 65 ετών. Η ασθένεια του Πάρκινσον αλλά και η μοίρα που τον έφερε να ζει μόνος, τον οδήγησαν σε ένα γολγοθά ο οποίος κάθε μέρα του κάνει ολοένα και πιο δύσκολη τη ζωή.

13 exclusive, Ανθρώπινα, Ανθρώπινες ιστορίες

“Η ζωή μου είναι μια μαύρη κατάρα”

Όταν τον συναντήσαμε, το τρέμουλο και η αστάθειά του έκαναν προφανές πως η ζωή του είναι πολύ δύσκολη. “Η ζωή μου είναι μια μαύρη κατάρα, αναφέρει ο ίδιος. Δεν μπορώ να σκεπαστώ όταν κρυώνω, να φορέσω ένα σακάκι, να ετοιμάσω φαγητό, ακόμη και να πιω ένα ποτήρι νερό”.

8 1 exclusive, Ανθρώπινα, Ανθρώπινες ιστορίες

Ο συνταξιούχος, σήμερα, κύριος Λουκάς, διαμένει στον συνοικισμό Αγίου Γεωργίου Αχερίτου – Βρυσούλλων. Ζει μόνος σε μια παλιά κατοικία ενός υπνοδωματίου που του παραχώρησε ένας φίλος του, τον οποίο βοηθούσε και φρόντιζε όσο ήταν εν ζωή. Οι συγγενείς του υπέβαλαν αίτηση για στήριξη από το Γραφείο Ευημερίας. Μια λειτουργός τον επισκέφθηκε, είδε την κατάστασή του και τον χώρο που διαμένει και όντως συμφώνησε ότι οι συνθήκες είναι απαράδεκτες. Όσον αφορά τη δική τους θέση, είπαν ότι περιμένουν να λάβουν αρνητική απάντηση από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ώστε να μπορέσουν να τον βοηθήσουν.

11 1 exclusive, Ανθρώπινα, Ανθρώπινες ιστορίες

“Κινδυνεύω να μείνω στον δρόμο”

“Από τη μια το σπίτι έχει δηλωθεί ως ακατάλληλο κι από την άλλη οι νόμιμοι κάτοχοί του το ζητάνε να το διαχειριστούν με αποτέλεσμα να κινδυνεύω να μείνω στον δρόμο” αναφέρει με δάκρυα στα μάτια ο κύριος Λουκάς. Όπως αναφέρει έχει κτυπήσει αμέτρητες φορές την πόρτα των αρμοδίων αλλά πάντα ήταν κλειστή. Σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και σύμφωνα με συγγενικά του πρόσωπα με τα οποία επικοινωνήσαμε και κάνουν τα πάντα για να τον βοηθήσουν, ο ίδιος χρειάζετα άμεσα τα αυτονόητα και στήριξη από το κράτος, με καθημερινή φροντίδα και έναν ανθρώπινο χώρο διαμονής.

9 1 exclusive, Ανθρώπινα, Ανθρώπινες ιστορίες

Είναι αναμφίβολα τραγικό να αντικρύζουμε τέτοιες εικόνες σε μία ευνομούμενη κατά τα άλλα πολιτεία και σε μία Ευρωπαϊκή χώρα το 2022, με συνανθρώπους μας να ζουν στα όρια της εξαθλίωσης και να ζητάνε τα αυτονόητα.

12 exclusive, Ανθρώπινα, Ανθρώπινες ιστορίες

Famagusta.News