ΑΧΕΡΙΤΟΥ: Αγανάκτηση για την ανυπαρξία τραπεζικού υποκαταστήματος εκφράζει το Κοιν. Συμβούλιο

20181012 182437 Μιχάλης Καούνας, Νέα Αμμοχώστου

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αχερίτου, σε έκτακτη συνεδρία του την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου, 2018 υπό την παρουσία των Βουλευτών της επαρχίας Αμμοχώστου, Κυριάκο Χατζηγιάννη, Γιώργο Κάρουλλα, Χριστάκη Τζιοβάνη, Σκεύη Κουκουμά, Λίνο Παπαγιάννη και Μιχάλη Γιωργάλλα εξέφρασε την απογοήτευση και την αγανάκτηση του για το κλείσιμο του τραπεζικού υποκαταστήματος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, κοινότητα και ζήτησε τη στήριξη των βουλευτών των Αμμοχώστου όπως συζητηθεί το θέμα στη βουλή και τους ευχαρίστησε για άμεση ανταπόκριση τους και τη στιριξη τους.

Τονίστηκε, επίσης, πως το κλείσιμο του υποκαταστήματος στον προσφυγικό συνοικισμό Αγίου Γεωργίου Αχερίτου οδήγησε σε οικονομική και κοινωνική καταρράκωση την κοινότητα.

Παράλληλα, όμως, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δημιουργεί ταλαιπωρία στους κατοίκους και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων των ηλικιωμένων αφού για να εξυπηρετηθούν πρέπει να μεταβούν στο πλησιέστερο υποκατάστημα όπου και οι συγκοινωνίες είναι ανεπαρκής.

Πέραν όμως τούτου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, έξι μεγάλες κοινότητες, πέραν των 30,000 κατοίκων, οι περισσότεροι πελάτες της Σ.Κ.Τ. ταλαιπωρούνται σε ένα-δύο τραπεζικά ιδρύματα γειτονικών κοινοτήτων (Αυγόρου, Φρενάρους και Σωτήρας).

Επίσης, αποφασίστηκε να σταλούν επιστολές στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Προέδρο της Βουλής στον Υπουργό Οικονομικών και στον Διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας σχετικά με το πιο πάνω θέμα και όπως επανεξεταστεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος και να γίνουν δεύτερες σκέψεις.

“Είναι άδικο, αναφέρει η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μιχάλης Καούνας, για τους κατοίκους της κοινότητας σήμερα, μετά τα όσα πέρασαν από την τουρκική εισβολή του 1974, να κλείνει σήμερα σήμερα χωρίς ίχνος σεβασμού η ΣΠΕ Αχερίτου, και μάλιστα όταν δεν υπάρχει άλλη τράπεζα, σε μια κοινότητα πέραν των 3.000 μόνιμων κατοίκων και επιπλέον των στρατιωτών και εργαζομένων στις Βρετανικές Βάσεις Αγίου Νικολάου.

Famagusta.News