Αγ. Γεώργιος Αχερίτου-Βρυσούλλες: 7 χρόνια από τον αδόκητο θάνατο του Αδάμου Καυκαρκού

Ο ξαφνικός θάνατος του 28χρονου Αδάμου που έντυσε στα μαύρα την Αχερίτου

151046450 3994098690641215 8087151495091802192 o Αδάμος Καυκαρκού

Επτά ολόκληρα χρόνια συμπληρώθηκαν πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη από τον αδόκητο θάνατο του Αδάμου Καυκαρκού από την Αχερίτου, ο οποίος έχασε έξαφνα τη ζωή του στις 17 Φεβρουαρίου του 2014 στις ΗΠΑ όπου ήταν φοιτητής.

Ο αδόκητος θάνατος του 28χρονου, τότε, Αδάμου έντυσε στα μαύρα την κοινότητα Αγίου Γωργίου Αχερίτου – Βρυσούλων καθώς επρόκειτο για έναν ιδιαίτερα αγαπητό νέο και πολλά υποσχόμενο πυρηνικό ερευνητή του οποίου ο θάνατος επισυνέβη αιφνίδια στη Βόρεια Καρολίνα των Η.Π.Α. Η κηδεία του τελέστηκε το Σάββατο 1η Μαρτίου από τον Άγιο Δημήτριο στο Συνοικισμό Αγίου Γεωργίου Αχερίτου.

Ο Αδάμος γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1986 στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου Αχερίτου (κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης με τα κατεχόμενα) από εκτοπισμένους γονείς από την κατεχόμενη Αχερίτου και Αμμόχωστο. Αποφοίτησε από το Λύκειο Φώτη Πίττα στο Φρέναρος και ολοκλήρωσε τις πτυχιακές του σπουδές στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο Αθηνών στον κλάδο των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών με άριστα και εξαιρετικές επιδόσεις. Από το 2011 έκανε τη διατριβή του για απόκτηση Διδακτορικού διπλώματος στην πυρηνική φυσική στο Πανεπιστήμιο Duke της Βόρειας Καρολίνας με υποτροφία. Ο Αδάμος είχε ήδη κάνει δύο δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά των Η.Π.Α. για δύο πειράματα που έχει ολοκληρώσει και αφορούν τη μελέτη πυρηνικών αντιδράσεων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με ελάχιστη ή μηδενική παραγωγή πυρηνικών αποβλήτων.

Η ομάδα του Famagusta.News εύχεται να είναι αιώνια η μνήμη του…