Ξεκίνησε να δουλεύει το «Γιαβούζ» στην Καρπασία

Γιαβούζ Γεωτρηση Τουρκίας, Καρπασία

Στη μέγιστη ταχύτητα συνεχίζονται οι εργασίες γεώτρησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και εν προκειμένω οι παραβάσεις εντός της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας «Sabah», το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» ξεκίνησε να εργάζεται ανοικτά της κατεχόμενης Καρπασίας και θα επιχειρήσεις στην περιοχή για τρεις εβδομάδες.

Ταυτόχρονα, το έτερο γεωτρύπανο «Πορθητής» προχώρησε αρκετά στις εργασίες του δυτικά του Ακάμα και θα συνεχίσει τις γεωτρητικές δραστηριότητας για μερικές ακόμα εβδομάδες, καθώς έχει πλέον φθάσει στα 5 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ακόμα, σύμφωνα πάντα με τη Sabah, το ερευνητικό σεισμογραφικό «Oruc Reis» θα ταξιδέψει στην Ανατολική Μεσόγειο για να υποστηρίξει το γνωστό σε όλους Μπαρμπαρός στις σεισμικές του έρευνες.

Όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες ελέγχουν την ασφάλεια των γεωτρυπάνων και των ερευνητικών σκαφών, με υποβρύχια, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού.

Πηγή: Philenews/sabah.com.tr