Xenion Education: “Let’s do it Cyprus: Let’s clean Fig Tree Bay”

lets do it Xenion Education, Εκστρατεία Καθαριότητας

Αρχίζει σήμερα η εκστρατεία καθαρισμού «Let’s Do It! Cyprus – ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο» η οποία θα έχει διάρκεια από τις 2 μέχρι τις 7 Απριλίου 2019.

Το  Xenion Education συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στην εθελοντική αυτή δράση με το σύνθημα ” Let’s clean Fig Tree Bay”, τονίζοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης του κοινού απέναντι στις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης ξένων, αλλά και ντόπιων επισκεπτών.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλουν στην προσπάθειά των μαθητών του Xenion μπορούν να τους συναντήσουν σήμερα στις 2:00 μ.μ. στην παραλία Fig Tree Bay.

Λίγα λόγια για το Let’s do it Cyprus
Η εκστρατεία αυτή, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2012 υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, αποτελεί μέρος της καμπάνιας ‘Let’s do it World!’, μιας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από τα σκουπίδια.

Η καμπάνια βασίζεται στην κινητοποίηση εθελοντών. Στην πραγματικότητα το ‘Let’s do it World!’ αποτελεί το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα και τη μεγαλύτερη κίνηση πολιτών που έχει οργανωθεί ποτέ στον κόσμο!

Τον Απρίλιο του 2018 συμμετείχαν στην παγκύπρια εκστρατεία περισσότεροι από 46,000 εθελοντές κατατάσσοντας την Κύπρο στις 6 χώρες, μεταξύ 120 χωρών, που πέτυχαν την εθελοντική συμμετοχή του 5% του πληθυσμού της χώρας σε αυτή τη δράση.