Ξενοδόχοι επ. Αμμοχώστου: “Πονοκέφαλος” η αδυναμία εξεύρεσης εργατικού προσωπικού

front desk bell staff hospitality Θεόδωρος Τάκκας, Ξενοδοχεία, ξενοδόχοι, ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου
Εικόνα Αρχείου

Μείζον πρόβλημα για την ξενοδοχειακή βιομηχανία της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, εξελίσσεται το θέμα της μη εξεύρεσης εργατικού προσωπικού, με τους ξενοδόχους της επαρχίας να προβληματίζονται ιδιαίτερα, εν όψει και της νέας τουριστικής περιόδου που αναμένεται να ξεκινήσει τους προσεχείς μήνες.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο ΡΙΚ ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας, οι ελλείψεις προσωπικού στα ξενοδοχεία και στους χώρους εστίασης ανέρχονται σε μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Όπως είπε, το ζήτημα αυτό εξελίσσεται σε μεγάλο “πονοκέφαλο”, την ίδια ώρα που οι ξενοδόχοι της επαρχίας ανέλαβαν φέτος να στείλουν εκπροσώπους τους στο εξωτερικό, προκειμένου να συναντούν υποψήφιους εργαζόμενους, να κάνουν συνεντεύξεις και αν κρίνουν απαραίτητο να προχωρούν σε προσλήψεις.
Ως επί τω πλείστον, οι ξενοδόχοι στρέφονται προς την αγορά της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας για να εξεύρουν εργατικό προσωπικό στις μονάδες τους. “Αυτό είναι για τους ξενοδόχους κάτι ιδιαίτερα δαπανηρό και απαιτεί πάρα πολύ χρόνο, ενώ τα αποτελέσματα δεν είναι εγγυημένα”, συμπλήρωσε ο κ. Τάκκας, σημειώνοντας πως η κατάσταση με την έλλειψη ντόπιου εργατικού προσωπικού δεν αφήνει άλλα περιθώρια καθώς δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής άλλες λύσεις.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ