ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Άθλιες συνθήκες διαβίωσης για Αιγύπτιους εργάτες σε μάντρα – Συνελήφθη 58χρονος

8606D78E 6142 4DF9 8948 793CCA137D40 scaled
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μπροστά στις πρωτοφανείς, άθλιες συνθήκες διαβίωσης δύο Αιγύπτιων εργατών, σε κτηνοτροφικό υποστατικό που βρίσκεται στην περιοχή της κοινότητας Ξυλοφάγου, βρέθηκαν μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, που διερευνούν υπόθεση εμπορίας ενήλικων προσώπων και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο 58χρονος ιδιοκτήτης του κτηνοτροφικού υποστατικού που εργοδοτούσε τους δύο Αιγύπτιους, ενώ για την υπόθεση αναζητείται ομοεθνής τους που φέρεται να τους εξασφάλισε εργασία έναντι αντιτίμου.

Ο 58χρονος ύποπτος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο διέταξε την κράτηση του για πέντε ημέρες, μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, οι δύο εργάτες διαβιούσαν στο κτηνοτροφικό υποστατικό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, παροχή νερού και χωρίς συνθήκες υγιεινής.

Οι έρευνες των ανακριτών του Αρχηγείου Αστυνομίας, άρχισαν μετά από σχετική καταγγελία η οποία υποβλήθηκε και ήταν πολύωρες, ώστε να διαπιστωθούν πτυχές της υπόθεσης, η οποία χαρακτηρίζεται πολύ σοβαρή, καθώς τα αδικήματα φέρεται να διαπράττονται από το 2017.

Οι δύο Αιγύπτιοι εργάτες μεταφέρθηκαν από την Αστυνομία σε ξενοδοχείο όπου θα διαμείνουν μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών και καταθέσεων.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: Alphanewslive