Ξυλοφάγου: Κοινή εκστρατεία Αστυνομίας Αμμοχώστου και Αστυνομίας Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

DSC 2512 scaled Coronavirus, exclusive, Αστυνομία, Αστυνομία Αμμοχώστου, Βρετανικές Βάσεις, Νέα Αμμοχώστου, Ξυλοφάγου
Εικόνα Αρχείου

Συνεχίστηκαν σήμερα οι κοινές επιχειρήσεις της Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων με στόχο την τήρηση των περιορισμό κινήσεων των πολιτών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε δελτίο Τύπου των Βρετανικών Βάσεων αναφέρεται ότι “σήμερα αξιωματούχοι από την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου και την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, συμμετείχαν σε κοινή επιχείρηση στην περιοχή Δεκέλειας για να διασφαλίσουν την τήρηση των Κρατικών περιορισμών κίνησης”.

Προστίθεται ότι “όπως ανέφερε ο Αντρέας Πιτσιλλίδης, Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, διενεργήθηκε κοινή επιχείρηση μεταξύ της Αστυνομίας της Δημοκρατίας και της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, με στόχο τον έλεγχο εντός και γύρω από περιοχές της Ξυλοφάγου, Ορμήδειας, Ξυλοτύμπου και Δασάκι Άχνας για ενίσχυση των μέτρων προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό”.

Πρόσθεσε ότι “η επιχείρηση που διενεργήθηκε στην περιοχή Ακρωτηρίου στις 3 Απριλίου όπου διενεργήθηκε έλεγχος σε χίλια περίπου αυτοκίνητα, κατέδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είχε συμμορφωθεί υπεύθυνα με το Νόμο. Ωστόσο υπήρχε ένας μικρός αριθμός ατόμων, που επέλεξε να αγνοήσει και να παραβιάσει το Νόμο” είπε και σημείωσε πως “κάθε παράνομη διαδρομή θέτει σε κίνδυνο ζωές”.

Είπε ακόμα ότι “αυτοί που επιλέγουν να αγνοούν τα μέτρα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η Αστυνομία της Κύπρου και η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέθοδο για τον εντοπισμό και δίωξη των παραβατών. Αυτό θα περιλαμβάνει τη χρήση συστημάτων Αυτόματης Αναγνώρισης Πινακίδων (ANPR), για τον εντοπισμό οχημάτων που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για παραβίαση των ισχυουσών Νομοθεσιών”.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλλίδη “τις επόμενες εβδομάδες, προγραμματίζονται περισσότερες κοινές επιχειρήσεις μεταξύ της Αστυνομίας της Δημοκρατίας και των Βρετανικών Βάσεων. Το μήνυμα του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου Μιχαηλίδη και του Αρχηγού της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Chris Eyre είναι σαφές, ότι δηλαδή χρειαζόμαστε την πλήρη συνεργασία του κοινού, το οποίο πρέπει να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς, να περιορίσει τις κινήσεις του στις απολύτως απαραίτητες, να μένει στο σπίτι ασφαλή, προκειμένου μαζί να ξεπεράσουμε και να νικήσουμε τον κορωνοϊό”.

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας

Τη συνεργασία των πολιτών για εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που αφορούν την εξάπλωση του κορωνοϊού, ζήτησε σήμερα αξιωματούχος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Από τις δέκα σήμερα το πρωί άρχισε κοντά στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου, εκστρατεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, σε συνεργασία με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, με στόχο τον έλεγχο όσων διακινούνται στους δρόμους, με αφορμή την παράταση μέχρι το τέλος Απριλίου των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του ο Αντρέας Πιτσιλλίδης, Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας ανέφερε ότι “σήμερα η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας σε συνεργασία με την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, διεξάγει κοινές επιχειρήσεις αναφορικά με την επιβολή των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό. Οι κοινές αυτές επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθούν στις περιοχές των Κοινοτήτων Ορμήδειας, Ξυλοφάγου, Δασάκι Αχνας και Ξυλοτύμπου, με στόχο την τήρηση των μέτρων περιορισμού κινήσεων των πολιτών”.

DSC 2531 Coronavirus, exclusive, Αστυνομία, Αστυνομία Αμμοχώστου, Βρετανικές Βάσεις, Νέα Αμμοχώστου, Ξυλοφάγου

Πρόσθεσε ότι “από τις δέκα το πρωί έχουν σταματήσει για έλεγχο αρκετά αυτοκίνητα και ο κόσμος γενικά συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας αλλά και των κανονισμών και Διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία εφαρμόστηκαν και εντός των Βρετανικών Βάσεων. Οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν και αυτό που επιθυμούμε είναι ο κόσμος να κινείται μόνο όταν είναι ανάγκη και απολύτως απαραίτητο, να συμμορφώνεται με τα περιοριστικά μέτρα και οι πολίτες να συνεργάζονται με την Αστυνομία των Βάσεων και της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

DSC 2497 Coronavirus, exclusive, Αστυνομία, Αστυνομία Αμμοχώστου, Βρετανικές Βάσεις, Νέα Αμμοχώστου, Ξυλοφάγου

Ανέφερε ακόμα ότι “μαζί μπορούμε να κινήσουμε τον κορωνοϊό. Επιθυμούμε την συνεργασία του κοινού για να καταφέρουμε σύντομα να βγούμε από αυτή την πανδημία, ούτως ώστε ο κόσμος να κινείται με ασφάλεια στους δρόμους τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και των Βρετανικών Βάσεων”.

DSC 2485 Coronavirus, exclusive, Αστυνομία, Αστυνομία Αμμοχώστου, Βρετανικές Βάσεις, Νέα Αμμοχώστου, Ξυλοφάγου

Ερωτηθείς κατά πόσον έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας, ο κ. Πιτσιλλίδης απάντησε πως “έχουν εντοπιστεί δύο κρούσματα που είναι σύζυγοι στρατιωτικών που υπηρετούν στη Δεκέλεια. Τα δύο κρούσματα είναι υπό περιορισμό με ήπια συμπτώματα, ενώ έχει ήδη λήξει ο περιορισμός των 14 ημερών του ενός ατόμου”.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ