Ξυλοφάγου: Συνελήφθη άνδρας για παράνομη παγίδευση αμπελοπουλιών

Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση για να παρουσιαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων στις 19 Σεπτεμβρίου

b b b b b b b b silipseis 1 exclusive

Ενώπιον του Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων θα παρουσιαστεί στις 19 Σεπτεμβρίου, άνδρας ο οποίος συνελήφθη για υπόθεση παράνομης παγίδευσης αμπελοπουλιών στη περιοχή της Πύλας στη Ξυλοφάγου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων ο άνδρας «συνελήφθη την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, μετά τον εντοπισμό του από την ειδική Ομάδα Κοινοτικής Δράσης της αστυνομίας των Βάσεων, να μαζεύει αμπελοπούλια που είχε παγιδεύσει σε δίκτυα που βρίσκονταν στην ιδιόκτητη γη του».

«Μετά από έρευνα στην περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης μια συσκευή μίμησης πουλιών, δύο σιδερένια κοντάρια, δύο μεταλλικές βάσεις και εννέα φρεσκοσκοτωμένα αμπελοπούλια», αναφέρεται.

Ο άνδρας μετά τη σύλληψη του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση για να παρουσιαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων στις 19 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Βάσεων ο αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλιας, Pertev Karagozlou, ο οποίος επιβλέπει την Ομάδα Κοινοτικής Δράσης, είπε ότι αυτή ήταν μια έγκαιρη προειδοποίηση για τους παράνομους κυνηγούς. «Η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων στη Δεκέλεια έχει αναπτύξει την Ομάδα Κοινοτικής Δράσης εδώ και πολλά χρόνια προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με το κυνήγι, ειδικά την παγίδευση αμπελοπουλιών».

Πρόσθεσε ότι «εργαστήκαμε ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια μαζί με πολλούς αφοσιωμένους εταίρους, στους οποίους περιλαμβάνονται η Bird Life Cyprus, η RSPCA και η Επιτροπή Κατά της Σφαγής των Πτηνών και δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες μας».

Ανέφερε επίσης ότι «μετά τη σύλληψη του, ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, αλλά θα επιστρέψει σύντομα στο Δικαστήριο για να λογοδοτήσει για τις παράνομες πράξεις του, όπως και οποιοσδήποτε άλλος συλληφθεί να διαπράττει τέτοιου είδους παράνομες δραστηριότητες».

ΚΥΠΕ