ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ στην τσέπη μου, ούτε ένα γάλα στο ψυγείο μου. Απελπίστηκα…»

ImageHandler

Έχει πολλά προβλήματα υγείας και χρειάζεται να πηγαίνει σχεδόν καθημερινά στο νοσοκομείο. Δεν έχει χρήματα να αγοράσει ούτε ένα γάλα. Έχει άδειο το ψυγείο και απλήρωτους σχεδόν όλους τους λογαριασμούς. Από το Δεκέμβριο που της σταμάτησαν το Ε.Ε.Ε (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και υποφέρει.

Η κυρία Μαρία Χαραλάμπους αναφέρει στο ANT1.com.cy:
«Γεννήθηκα στις 14/3/1963 και είμαι από την Ξυλοφάγου. Είχα 6 αδέλφια αλλά δυστυχώς ο ένας μου αδελφός πέθανε στον πόλεμο το 1974. Τα παιδικά μου χρόνια – μέσα σε μια πολύτεκνη οικογένεια – δεν ήταν καθόλου εύκολα. Υπήρχε φτώχια αλλά ήμασταν ευτυχισμένοι και πολύ αγαπημένη οικογένεια.

Τελείωσα μόνο το δημοτικό και αυτό με χίλιες δυσκολίες επειδή έπρεπε να βοηθάω τους γονείς μου στα χωράφια. Παντρεύτηκα 19 ετών και απέκτησα 2 παιδιά. Δυστυχώς, στα 34 χώρισα και μεγάλωσα μόνη μου τα παιδιά μου. Έκανα 2 δουλειές, το πρωί καμαριέρα και το βράδυ έπλενα πιάτα σε κουζίνα. Ευτυχώς οι ιδιοκτήτες δεχόντουσαν να έχω τα παιδιά μου μαζί μου και έτσι τα βράδια ήταν πάντα κοντά μου, δεν ανησυχούσα.

Το 2009 άρχισαν τα βάσανα μου…
Διαγνώστηκα με καρκίνο…

Είχα όζους στο θυρεοειδή και έκανα επέμβαση. Από τότε και μέχρι σήμερα υποφέρω με σοβαρής μορφής κατάθλιψη. Δεν έφταναν μόνο αυτά, μετά απο 6 μήνες άρχισα να έχω και αιμορραγίες οπότε χρειάστηκε να μπω ξανά χειρουργείο. Από τότε τίποτα δεν πάει καλά. Έχω ζάχαρο, σοβαρό πρόβλημα με τον σπόνδυλο, πίεση, πρόβλημα με το συκώτι και τους πνεύμονες, οστεοαρθρίτιδα και σοβαρό πρόβλημα με τα χέρια. Ένιωθα αδυναμία στα χέρια, δεν μπορούσαν να πιάσω τίποτα, μου πέφτανε. Τελικά το πρόβλημα είχε προχωρήσει αρκετά και είχε προκαλέσει ήδη ατροφία και στα δυο μου χέρια. Δυστυχώς τώρα άρχισα να έχω και προβλήματα με τα μάτια. Με τόσα προβλήματα όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να πηγαίνω πολύ συχνά στο νοσοκομείο.

Το μόνο εισόδημα που είχα ήταν το Ε.Ε.Ε και φρόντιζα να πληρώνω τους λογαριασμούς μου και να έχω φαγητό πάντα στο σπίτι μου. Δυστυχώς όμως…

Τον Δεκέμβριο του 2019 μου έστειλαν για τελευταία φορά το επίδομα. Από τότε όλα είναι πολύ δύσκολα. Δεν έχω καθόλου χρήματα και με βοηθάνε τα παιδιά μου αλλά μέχρι πότε αφού και αυτοί με έναν μισθό ζούνε. Το ψυγείο μου αυτή τη στιγμή έχει μόνο δυο γιαούρτια που μου έφερε μια κοπέλα. Δεν έχω ούτε σαμπουάν ούτε σαπούνι, δεν έχω τίποτα. Το ρεύμα το πλήρωσε η κόρη μου και μου αγόρασε τα χάπια μου. Το νερό είναι απλήρωτο. Έχω τόσα άλλα έξοδα… Δυστυχώς…

Έκανα αίτηση ξανά για το Ε.Ε.Ε με την ελπίδα να δουν το θέμα μου ξανά. Γιατί μου το έκοψαν; Υποφέρω με τόσες ασθένειες και τώρα κλαίω κάθε μέρα που δεν έχω ούτε ένα ευρώ στην τσέπη μου, ούτε ένα γάλα στο ψυγείο μου. Απελπίστηκα…».

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του άρθρου, επικοινώνησε με την ιστοσελίδα του Ant1 λειτουργός του Υπουργείου Εργασίας αφού για τον περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια Υπουργος η οποία ζήτητσε να εξεταστεί η υπόθεση.

Πηγή: ant1.com.cy