Κύπρος – Σερβία (0-0): Θετικά στοιχεία έδειξε η Εθνική

a1 4
a1 354

Θετικά μηνύματα έστειλε η Εθνική Κύπρου στη φιλική λευκή ισοπαλία με την Εθνική Σερβίας στο ΓΣΖ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εφάρμοσε πιστά την τακτική του Νίκου Νιόπλια, σφίγγοντας την άμυνα και ψάχνοντας το γκολ στις αντεπιθέσεις. Μετά το πρώτο μισάωρο που οι «πλάβι» ήταν καλύτεροι, η Εθνική ισορρόπησε και στο β’ ημίχρονο είχε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες (με τους Μυτίδη και Χριστοφή που έπαιξαν κορυφή) να πάρει το ματς… 

Οι Σέρβοι έπαιξαν με 4-5-1 και είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως δεν βρήκαν πολλούς χώρους στην κυπριακή άμυνα καθώς τα λάθη ήταν περιορισμένα. Η Κύπρος με 4-1-4-1 και ουσιαστικά τρεις κόφτες, πρέσαρε στην μπάλα και κυνήγησε τις κόντες.

Καλό παιχνίδι έκανε ο πρωτοεμφανιζόμενος τερματοφύλακας Μάστρου, ενώ πολύ καλά τα πήγαν στο κέντρο άμυνας ο Μερκής με τον Σιέλη. Σταθεροί οι ακραίοι αμυντικοί Ηλίας Χαραλάμπους και Δημητρίου, ενώ όλο το 90λεπτο έβγαλε ο Ντομπρασίνοβιτς. Ακραίοι στα χαφ οι Χαραλαμπίδης και Εφραίμ, που στο μισάωρο έδωσαν τις θέσεις τους σε Σολωμού και Σατσιά – σ’ εκείνο το σημείο πήγε στ’ αριστερά ο Αβραάμ που μέχρι τότε ήταν κεντρικός πλάι στον Μάριο Νικολάου.

Πολύ επικίνδυνος ο Μυτίδης, άδειασε η περιοχή όταν έδωσε τη θέση του στον Χριστοφή που έπαιζε πιο πολύ από τα άκρα όμως σε δυο στιγμές μπορούσε να σκοράρει.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
4’ – Μεγάλη επέμβαση του Μάστρου σώζει τετ-α-τετ μετά από εξαιρετικά εκδηλωμένη σέρβικη επίθεση.
18’ – Ο Μυτίδης μπήκε από πλάγια στην περιοχή όμως αντί να σουτάρει προτίμησε να γυρίσει στο πέναλτι και η φάση χάθηκε.
43’ – Απευθείας φάουλ του Σουλεϊμανί, μπλοκάρει ο Μάστρου.
54’ – Σέντρα ο Εφραίμ, κεφαλιά ο Μυτίδης από τη μικρή περιοχή, άουτ.
58’ – Γυριστό σουτ του Κουζμάνοβιτς, διώχνει ο Μάστρου.
74’ – Σουτ του Κουζμάνοβιτς, διώχνει ο Μάστρου.
75’ – Σέντρα του Η. Χαραλάμπους, σουτ του Χριστοφή, διώχνει ο Στόικοβιτς σε κόρνερ.
80’ – Ο Αγγελής Χαραλάμπους διώχνει γύρισμα του Τόσιτς.
89’ – Τεράστια ευκαιρία χάνει ο Χριστοφή, που περνάει τον τερματοφύλακα αλλά από πλάγια αλλά νικιέται από τον αντίπαλο αμυντικό.

Κόκκινες: –
Κίτρινες: –
Γκολ: –

Συνθέσεις:
Κύπρος (Ν. Νιόπλιας): Μάστρου, Η. Χαραλάμπους, Σιέλης, Μερκής, Δημητρίου (86’ Αλεξάνδρου), Ντομπρασίνοβιτς, Νικολάου (70’ Αγγ. Χαραλάμπους), Αβραάμ (77’ Βασιλείου), Εφραίμ (59’ Σατσιάς), Χαραλαμπίδης (59’ Σολωμού), Μυτίδης (59’ Χριστοφή)
Στον πάγκο: Κίσσας, Βασιλείου, Μέρτακκας, Αλεξάνδρου, Σταύρου, Μουστάκας

Σερβία (Ρ. Τσούρτιτς): Στόικοβιτς, Μπάστα (73’ Νίνκοφ), Ιβάνοβιτς, Νάστασιτς, Ομπράντοβιτς (90’ Κολάροφ), Ιγκνόφσκι, Κουζμάνοβιτς (79’ Νίνκοβιτς), Ντζούρισιτς (87’ Κάτσαρ), Σουλεϊμανί (79’ Ζ. Τόσιτς), Γιοβάνοβιτς (63’ Τάντιτς), Σκέποβιτς
Στον πάγκο: Καχρίμαν, Μ. Τόσιτς, Γιάνκοβιτς, Κολάροφ, Πέτροβιτς

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Στο γήπεδο ο Γιοβάνοβιτς
Παρέα με τον προπονητής της Αλκής Ραντμίλο Ιβάντσεβιτς και τον προπονητή τερματοφυλάκων του ΑΠΟΕΛ Γκόραν Τσούμιτς, είδε τον αγώνα ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Μαζί Λάρκου – Χριστάκης
Στο ΓΣΖ βρέθηκε ο προπονητής της Ομόνοιας Νεόφυτος Λάρκου με τον τιμ μάνατζερ του «τριφυλλιού» Χριστάκη Γεωργίου. Εκεί ο κόουτς της Νέας Σαλαμίνας Στιβ Κωνσταντινίδης.

– Τον αγώνα παρακολούθησαν από τα δημοσιογραφικά ο Γιάννος Οκκάς με τον Μάρκο Άντιτς αλλά και ο Νίκος Παναγιώτου.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ