Ανόρθωση-ΑΕΛ 0-1: Έσπασε την παράδοση και ανέβηκε στην κορυφή

det 20120212 anoael1

Με το αγαπημένο της φετινό σκορ, 1-0, επιβλήθηκε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» η ΑΕΛ της Ανόρθωσης και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ένα βαθμό μπροστά από ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, ενώ άφησε 6 βαθμούς πίσω την «Κυρία», που απώλεσε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο… 

Καλό ξεκίνημα
Με καλό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κλείσουν τους δρόμους προς την περιοχής τους, ώστε να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Γι’ αυτό το λόγο στα πρώτα 20 λεπτά του παιχνιδιού, οι Κόζατσικ και Ντεγκρά δεν είχαν αρκετή… δουλειά να κάνουν.

Και πάλι… ο Ντεγκρά
Στο 22΄ο Οκκάς μπήκε στην περιοχή, με τον Καρλίτο να τον ανακόπτει αντικανονικά και τον Δημήτρη Μασία να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λαμπάν, τον οποίο ψάρεψε ο τερματοφύλακας των γαλαζοκίτρινων, Ματίας Ντεγκρά, πέφτοντας σωστά σταματώντας την πορεία της μπάλας.

Δοκάρι η ΑΕΛ
Το χαμένο πέναλτι της ομάδα της Αμμοχώστου έδωσε ψυχολογικό πλεονέκτημα στους Λεμεσιανούς, που έγιναν πιο απαιτητικοί μπροστά, πατώντας καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως και η Ανόρθωση με την πάροδο του χρόνου ξανά βρήκε τα πατήματά της. Στο 34΄ο Μοντέϊρο με έξυπνο σουτ-πλασέ έδωσε ύψος στην μπάλα, που κατευθύνθηκε προς το τέρμα του ανήμπορου να αντιδράσει, Κόζατσικ, ο οποίος είχε σύμμαχό του το δοκάρι.

Παιχνίδι κέντρου
Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, όπως και στην περισσότερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου κινήθηκε η μπάλα στα πρώτα στάδια του δεύτερου μέρους. Οι οποιεσδήποτε επιθετικές ενέργειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων σταματούσε έξω από τα καρέ της μεγάλης εστίας, ή τα σουτ σταματούσαν στα σώματα των αμυντικών. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, ούτε και με τις αλλαγές που επιχείρησαν οι δύο προπονητές.

Από στημένη φάση
Εκεί που η Ανόρθωση φαινόταν να επιζητούσε με περισσότερες αξιώσεις το γκολ, η ομάδα της Λεμεσού ήταν αυτή που τα κατάφερε ήταν η ομάδα της λεμεσού στο 84΄, όταν ο Τζούνιορ έπιασε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ και την έστειλε στα δίχτυα του Κόζατσικ κάνοντας το 1-0.

Στη συνέχεια, η ομάδα της Αμμοχώστου προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, έτσι το 1-0 έμεινε αναλλοίωτο μέχρι το φινάλε.

Γκολ: 84′ Τζούνιορ
Κίτρινες: Μαρκίνιος, Aνγκέλοφ, Οκκάς, Λαμπάν, Ρέζεκ / Τζούνιορ, Βουό, Ντεντέ
Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς

Ανόρθωση (Ρ. Λέβι): Κοζάτσικ, Μάρτινς, Κόλιν, Τόμασιτς, Άντιτς, Μακρής, Ανγκέλοφ (63΄Ρέζεκ), Μαρκίνιος, Λαμπάν (87΄Ζαϊρί), Οκκάς, Ρονκάτο
ΑΕΛ (Π. Χριστοδούλου): Ντεγκρά, Αϊρόσα, Ουόν, Τζούνιορ, Καρλίτος, Νικολάου, Σίλας (66΄Ντεντέ), Μπεμπέ, Εντμάρ (89΄Γκάμπι), Μοντέιρο, Βουό

ΜΙΚΡΑ:
* Τέταρτο πέναλτι που δίνεται εναντίον της ΑΕΛ φέτος και ισάριθμη φορά που δεν σκοράρει ο αντίπαλος! Οι προηγούμενες τρεις περιπτώσεις, την εκτέλεση ανέλαβαν οι Σολάρι (ΑΠΟΕΛ), Ντομπρασίνοβιτς (Αλκή) και Λεόν (Νέα Σαλαμίνα). Στους πρώτους δύο απέκρουσε ο Ντεγκρά, ενώ η εκτέλεση του Λεόν σταμάτησε στο δοκάρι.
* Απώλειες για την Ανόρθωση ενόψει του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, αφού δεν θα έχουν δικαίωμα λόγω καρτών οι Λαμπάν, Οκκάς και Ρέζεκ. Χάνει το παιχνίδι με τον Ερμή ο Τζούνιορ από πλευράς ΑΕΛ.
* Αρκετά καλή η διαιτησία του Δημήτρη Μάσια, ο οποίος ήταν πολύ κοντά σε όλες τις φάσεις. Μπορούσε να δώσει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βουό και να τον αποβάλλει, αλλά χαρίστηκε στον παίκτη της ΑΕΛ.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με πληροφορίες 24sports.com.cy