Με την παρουσία του Υπουργού Εμπορίου, ο Δήμος Σωτήρας τίμησε την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955-’59 (photos)

a17
a17

Με κάθε λαμπρότητα τίμησε και φέτος ο Δήμος Σωτήρας την Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου 1955-’59 και του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ. Την περασμένη Δευτέρα, 1η Απριλίου, τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αναστάσεως όπου τον Πανηγυρικό εκφώνησε ο Καθηγητής Ιστορίας, Δρ. Ανδρέας Κάρυος, εκ μέρους της οικογένειας του ήρωα Ανδρέα Κάρυου.

Στη συνέχεια τελέστηκε Τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων της Σωτήρας και κατάθεση Στεφάνων. Οι εκδηλώσεις της ημέρας κορυφώθηκαν με την παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν οι Κατηχητικές Συνάξεις Σωτήρας, τα τρία Δημοτικά Σχολεία της Σωτήρας (υπό την εποπτεία των Συνδέσμων Γονέων λόγω των απεργειακών μέτρων της ΠΟΕΔ), ο Δήμος Σωτήρας, το Internapa College και οι Ακαδημίες του Ονήσιλου Σωτήρας. Στη φετινή παρέλαση συμμετείχε, επίσης, και ο Δήμος Παραλιμνίου με τα Πολιτιστικά του τμήματα, το Χορευτικό Τμήμα “Παρά τη Λίμνη” και τη Χορωδία Μελιζόνα. Συνόδευαν οι δύο μπάντες των Κατηχητικών Συνάξεων, “Κυανοί” και “Λευκοί” καθώς και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Παραλιμνίου.

Παρών στην παρέλαση ήταν ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, κ. Βασίλειος, αλλά και οι Βουλευτές Αμμοχώστου Γεωργίου Γεώργιος και Χριστοφόρου Λευτέρης.

a 128
a15 1
a18
a16
a19 1
a2 15
a24
a27
a28
a3 6
a6 5
a7 3
a9

SotiraNews.com