Μπαρτσελόνα-Ρεάλ (1-2): Όπως αρμόζει σε μια «βασίλισσα»! (βίντεο)

a 146
a 7129

Ακόμη κι αν έχανε από την Μπαρτσελόνα, θα παρέμενε το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Για τη φετινή Ρεάλ Μαδρίτης όμως, αυτό δεν θα μπορούσε να είναι από μόνο του αρκετό. Η «βασίλισσα» θα στεφθεί πρωταθλήτρια όπως ονειρεύονται οι φίλοι της, έχοντας επικρατήσει δηλαδή της Μπαρτσελόνα μέσα στο «Καμπ Νου»… 

Τα γκολ των Κεντίρα και Ρονάλντο της έδωσαν τη νίκη με σκορ 2-1 (για τους Καταλανούς σκόραρε ο Σάντσες), έστειλαν τη διαφορά στο +7 κι έβαλαν τέλος στο σερί των «μπλαουγκράνα».

Παράλληλα, οι «μερένχες» με τα δύο γκολ που σημείωσαν, έφτασαν τα 109 στην Primera Division, ασύλληπτο νούμερο που αποτελεί ρεκόρ, ενώ αυτή ήταν η πρώτη τους νίκη επί της Μπαρτσελόνα μετά από επτά ματς! Κεντίρα, Κασίγιας, Κοεντράο οι κορυφαίοι της ομάδας του Μουρίνιο.

Σκιά του καλού της εαυτού η Μπαρτσελόνα, αρκέστηκε σε συντριπτική κατοχή της μπάλας, χωρίς μεγάλες φάσεις, υστέρησαν εκτός του Μέσι και τα άλλα βαριά χαρτιά (Ινιέστα, Τσάβι), σε κακή μέρα και ο Γκουαρντιόλα που άφησε εκτός Φάμπρεγας και Σάντσες και άργησε να κάνει αλλαγές.

Οι Μαδριλένοι μπήκαν δυνατά στο ματς και σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια κόντρα στην Μπαρτσελόνα, δεν έδειξαν κανένα κόμπλεξ. Η ομάδα του Μουρίνιο κατάφερε να χτυπήσει στο αδύνατο σημείο των γηπεδούχων, τις στημένες φάσεις και τιμώρησαν την απόφαση του Γκουαρντιόλα να αφήσει σε ακόμη ένα ματς τον Πικέ στον πάγκο. Στο 17’ ο Πουγιόλ έχασε την κεφαλιά από τον Ρονάλντο, ο Βαλντές δεν κατάφερε να μπλοκάρει και τελικά ο Σάμι Κεντίρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα εκμεταλλευόμενος την απίστευτη αδράνεια του αρχηγού των «μπλαουγκράνα», που σαστισμένος, έμεινε απλά να κοιτά το τόπι ένα μέτρο πριν τη γραμμή.

Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έμοιαζαν με επανάληψη του έργου που είχαμε δει στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι Καταλανοί είχαν συνέχεια την μπάλα στα πόδια (πάνω από 70% κατοχή), όμως δεν κατάφεραν να γίνουν πραγματικά απειλητικοί. Η εμμονή του Γκουαρντιόλα να παίζει από δεξιά, το γεγονός πως ο Μέσι ασφυκτικά κλεισμένος από Τσάμπι Αλόνσο και Κεντίρα δεν έβρισκε καθόλου χώρους και κυρίως η αδυναμία του Τέγιο να θυμίσει έστω κανονικό ποδοσφαιριστή των «μπλαουγκράνα», έδιναν την ευκαιρία στη Ρεάλ να αμύνεται και να κρατά το πολύτιμο 1-0 δίχως… καρδιοχτύπια. Μοναδική εξαίρεση, μια φάση όπου ο Τσαβι σε μοναδικό τετ α τετ νικήθηκε από τον κορυφαίο τερματοφύλακα του κόσμου, έστω κι αν ο διαιτητής λανθασμένα δεν είδε την απόκρουση του Κασίγιας κι έδειξε άουτ.

Κι ενώ σταδιακά οι σχεδόν 100.000 φίλοι της Μπαρτσελόνα έχαναν τη φωνή τους, εκείνοι οι περίπου 500 της Ρεάλ Μαδρίτης που βρέθηκαν στο «Καμπ Νου» έβλεπαν πως το ενδεχόμενο μιας νίκης (μετά από επτά ανεπιτυχείς απόπειρες) ήταν ολοένα και πιο κοντά, όπως άλλωστε και ο τίτλος. Το γεγονός πως τα πράγματα είχαν αλλάξει φάνηκε μετά την περιπετειώδη φάση που οδήγησε στην ισοφάριση των «μπλαουγκράνα» με τον Σάντσες. Άλλες εποχές οι φιλοξενούμενοι θα κατέρρεαν από την πίεση, όχι όμως η φετινή Ρεάλ, που με τον απόλυτο πρωταγωνιστή της την τρέχουσα σεζόν, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τρία λεπτά μετά με δικό του γκολ χάρισε τη νίκη στη «βασίλισσα».

Μια νίκη που –κακά τα ψέματα- έδωσε απαντήσεις σε εκείνους (δεν είναι και λίγοι) που τον θεωρούν… «γατάκι» στα μεγάλα ματς. Ο Πορτογάλος κέρδισε τις εντυπώσεις στην άτυπη κόντρα του με τον Μέσι, τον οποίο και ξεπέρασε στην κούρσα για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ (42 γκολ έναντι 41). Το κυριότερο όμως, για τον Ρονάλντο και όλους τους «μερένχες» είναι πως η διαφορά από την Μπαρτσελόνα έφτασε στο +7 και το πρωτάθλημα στο τσεπάκι τους. Ακόμη σπουδαιότερα, κατακτήθηκε μέσα στο «Καμπ Νου». Όπως αρμόζει σε μια «βασίλισσα»…

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μαστσεράνο, Πουγιόλ, Αντριάνο (74’ Πέδρο), Μπουσκέτς, Τσάβι (69’ Αλέξις Σάντσες), Τιάγκο, Ινιέστα, Μέσι, Τέγιο (81’ Φάμπρεγας).

Στον πάγκο: Πίντο, Μοντόγια, Πικέ, Κεϊτά.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πέπε, Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Ρονάλντο, Εζίλ, Ντι Μαρία (73’ Γκρανέρο), Μπενζεμά (90’+3′ Ιγκουαΐν).

Στον πάγκο: Καγιεχόν, Κακά, Μαρσέλο, Αντάν, Αλμπιόλ.


Μπαρτσελόνα – Ρεάλ (1-1) από buitre9


Μπαρτσελόνα – Ρεάλ (1-2) από buitre9

Πηγή: 24sports.com.cy