10 τροφές για τη καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

a 87
a 4360Της Άντρης Βασιλείου*:

Γνωρίζουμε ότι µε τον όρο “κυτταρίτιδα” αναφερόμαστε στην εναπόθεση νερού και λίπους ανάµεσα στο δέρµα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από µειωµένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό και εµφάνιση της χαρακτηριστικής μορφής “ρυτίδων” πάνω στο δέρµα. Επτά στις οκτώ γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβληµα κυτταρίτιδας. Είναι µια κατάσταση που απασχολεί ακόµα και τις λεπτές γυναίκες και όχι µόνο όσες έχουν κάποια κιλά παραπάνω ή µεγαλύτερη συσσώρευση λίπους στο σώµα τους.

Πέραν από την καθημερινή άσκηση, που πρέπει να την εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα, θα πρέπει να προσέξετε και τη διατροφή σας. Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, έδειξαν ότι οι τροφές που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα είναι οι εξής:

1.Πράσινο τσάι: Είναι πλούσιο σε κατεχίνες, οι οποίες βοηθούν στη μάχη με την κυτταρίτιδα. Έχει διουρητικές ιδιότητες και βοηθάει τον οργανισμό στην απώλεια βάρους.

2. Μούρα, βατόμουρα και κάθε λογής κόκκινα φρούτα: Βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος και ταυτόχρονα στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

3. Μαϊντανός: Μειώνει το αίσθημα της πείνας και αποτοξινώνει τον οργανισμό σας, αφού έχει διουρητικές και καθαρτικές ιδιότητες.

4.Κρεμμύδι: Το κρεμμυδάκι βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του λίπους. Είναι σύμμαχος ενάντια στην κατακράτηση των υγρών και βοηθούν στην αποβολή των τοξινών.

5. Σέλερι: Έχει διουρητικές και χωνευτικές ιδιότητες. Επιπλέον, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό του λίπους.

6. Ανανάς: Έχει αντιφλεγμονώδη δράση, αφού περιέχει το ένζυμο βρωμελαΐνη. Μηδενικός σε λίπος, αποτελεί super φρούτο για αδυνάτισμα.

7.Πιπεριές: Κάθε χρώματος, είναι πάρα πολύ ευεργετικές. Εμποδίζουν τη συσσώρευση λίπους στο σώμα και καταπολεμούν ένα μέρος του λίπους πριν αφομοιωθεί από τον οργανισμό.

8. Πράσο: Αποβάλλει τις τοξίνες και είναι πολύ καλός σύμμαχος κατά της κατακράτησης υγρών.

9. Σπαράγγια: Έχουν διουρητική δράση και συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

10. Αμύγδαλα: Πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία βοηθάει στην υγεία και ελαστικότητα του δέρματος. Επιπροσθέτως, είναι καλή πηγή πρωτεϊνών.

*Άντρη Βασιλείου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
www.cyprusdietcy.com