Τα 10 χαρακτηριστικά των επιτυχημένων ανθρώπων

a 89 Μικρά Μυστικά
a 601 Μικρά Μυστικά

Έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ δείχνει τα 10 χαρακτηριστικά που έχουν οι ευτυχισμένοι και οι επιτυχημένοι άνθρωποι.

Η έρευνα, λοιπόν, του Harvard Business School, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι που έχουν βιώσει μεγάλες και μακράς διάρκειας επιτυχίες, έχουν διαφορετικές συνήθειες και συμπεριφορές από έναν συνηθισμένο άνθρωπο.

Οι συνήθειες και συμπεριφορές, σύμφωνα με την έρευνα, είναι οι εξής:

1. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι παθιασμένοι

2. Κολυμπάνε ενάντια στο ρεύμα. Για να είστε πραγματικά επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα πάθη και τις αξίες σας, ανεξάρτητα από το κόστος. Αρκεί να σκεφτείτε αυτό που ο κόσμος θα είχε χάσει αν ο Bill Gates ή ο Richard Branson αποφάσιζαν να κάνουν ασφαλείς επαγγελματικές κινήσεις και παρέμεναν στα σχολεία τους ή αν ο Stephen King δεν είχε περάσει κάθε ελεύθερο δευτερόλεπτο που είχε για να γράφει μυθιστορήματα.

3. Τελειώνουν αυτό που αρχίζουν. Οι ερευνητές κατέληξαν ότι μια μεγάλη ιδέα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, αν δεν εκτελεστεί από κάποιον.

4. Είναι ανθεκτικοί. Οι άνθρωποι που είναι επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι σε μακροπρόθεσμη βάση, έχουν μάθει να κάνουν λάθη, να μοιάζουν σαν ηλίθιοι, και να προσπαθούν ξανά και ξανά.

5. Δίνουν προτεραιότητα στην υγεία τους. Όσο και αν δεν το πιστεύετε, υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ της υγείας σας, της ευτυχίας και της επιτυχίας. Καθημερινές συνήθειες όπως ένας καλός ύπνος, (καταπολεμά το στρες, βελτιώνει τη συγκέντρωση και είναι απαραίτητος για τη την καλή διάθεσή), μία υγιεινή διατροφή (βοηθά στη συγκέντρωση), και μία εντατική άσκηση.

6. Δεν στέκονται σε προβλήματα. Οι επιτυχημένοι και χαρούμενοι άνθρωποι δε δίνουν δεκάρα για τα προβλήματα που βρίσκονται στον δρόμο τους, καθώς πιστεύουν ότι είναι πιο αποτελεσματικοί όταν επικεντρωθούν στις λύσεις.

7. Γιορτάζουν τις επιτυχίες των άλλων ανθρώπων. Οι ανασφαλείς άνθρωποι αμφιβάλλουν συνεχώς για τη σημασία τους, και εξαιτίας αυτού, προσπαθούν να κλέψουν τα φώτα της δημοσιότητας και να επικρίνουν τους άλλους, προκειμένου να αποδείξουν την αξία τους.

8. Ζουν έξω από τα καθιερωμένα. Οι επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν φτάσει εκεί που βρίσκονται, ακριβώς επειδή σκέφτονταν διαφορετικά απ’ άλλους ανθρώπους.

9. Είναι ανοιχτόμυαλοι. Το να συναναστρέφεστε με ανθρώπους διαφορετικούς από εσάς και να προσπαθείτε να τους επιβάλλετε τις δικές σας απόψεις, είναι λάθος.

10. Δεν αφήνουν κανέναν να περιορίσει τη χαρά τους. Όταν η αίσθηση της ευχαρίστησης και της ικανοποίησης σας εξαρτάται από τη σύγκριση του εαυτού σας με τους άλλους, δεν είστε πλέον κύριοι του εαυτού σας και της δικής σας ευτυχίας.

Πηγή: protothema.gr