10 σχολεία στο Μαλάουι από τη Madonna

Η Madonna ανακοίνωσε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο: Θέλει να κατασκευάσει δέκα νέα σχολεία στο Μαλάουι με νέο συνέταιρο, καθώς, για λόγους κακοδιαχείρισης, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πέρυσι το αρχικό της σχέδιο…

Η τραγουδίστρια, η οποία έχει υιοθετήσει δυο παιδιά από την φτωχή αυτή αφρικανική χώρα, είπε ότι ελπίζει τα δέκα νέα σχολεία να βοηθούν στην εκπαίδευση τουλάχιστον 1.000 παιδιών το χρόνο – τα μισά από αυτά κορίτσια.

Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος από εκείνον που ήλπιζε να βοηθήσει με το προηγούμενο σχέδιό της, την Ακαδημία για Κορίτσια, το οποίο εγκαταλείφθηκε τον Μάρτιο του 2011.

Η Madonna είπε ότι το φιλανθρωπικό της ίδρυμα Raising Malawi θα συνεργαστεί αυτή τη φορά με τον ΜΚΟ buildOn, που έχει κατασκευάσει 54 δημοτικά σχολεία στο Μαλάουι τα τελευταία 19 χρόνια.

Το προηγούμενο σχέδιο της Madonna για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου σχολείου για περίπου 400 κορίτσια λίγο έξω από την πρωτεύουσα του Μαλάουι, Λιλόνγκουε, κατέρρευσε πέρυσι και το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματός της απολύθηκε.

Στο Μαλάουι ζουν σχεδόν μισό εκατομμύρια παιδιά που έχουν ορφανέψει εξαιτίας της επιδημίας του AIDS.

Η ανακοίνωση για το νέο αυτό εγχείρημα από την Madonna συμπίπτει με την πρεμιέρα της ταινίας “W.E”, την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε, ενώ στις 3 Φεβρουαρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει και το πρώτο dingle από το νέο της άλμπουμ.

Πηγή: Nooz.gr