10 χιλιάδες ευρώ στην Χρ.Αριστοτέλους για ένα πάρτι ο Λίλλης!

a 123 Ειδήσεις
a 2043 Ειδήσεις

Απόλυτο άρχοντα στις διεργασίες που έγιναν, ώστε το κτήμα τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας στη Δρομολαξιά να αδειοδοτηθεί και να καταλήξει ως επένδυση στο Ταμείο Συντάξεων των υπαλλήλων της Cyta, παρουσίασε τον Νίκο Λίλλη ο κατηγορούμενος στην υπόθεση, Αντώνης Ιωακείμ. Κατέθεσε ότι επί προεδρίας Λίλλη στην Αλκή υπήρχαν μεγάλα συμβόλαια με ποδοσφαιριστές και προπονητές ενώ χρυσοπλήρωνε για εκδηλώσεις του Σωματείου και τηλεπαρουσιάστριες όπως την Χριστιάνα Αριστοτέλους, για να «λάμψει» η ομάδα.

Αντεξεταζόμενος χθες από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Έλλη Παπαγαπίου, ο κ. Ιωακείμ έδωσε τις δικές του εκδοχές για όσα του κατελόγισε ο μάρτυρας κατηγορίας Νίκος Λίλλης. Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να σφυροκοπήσει την αξιοπιστία του, αναφερόμενος σε γεγονότα στο σωματείο Αλκή, επί της προεδρίας Νίκου Λίλλη. Σημειώνεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Αλκής, μεταξύ άλλων, είχε καταθέσει ότι ο Ιωακείμ ήταν ανάμεσα στα άτομα που θα τον βοηθούσαν να προχωρήσει την επένδυση στη Δρομολαξιά, μέσω του ΑΚΕΛ.

Χθες, ο Αντώνης Ιωακείμ αντέκρουσε τον ισχυρισμό, λέγοντας επί λέξει: «Κύριοι Δικαστές, ο Λίλλης ήξερε τον “Πάπα”, τον Κατσουρίδη. Είχε την ανάγκη μου εμένα; Εκτύπαν όποια πόρτα ήθελε και ό,τι ώρα ήθελε και έμπαινε μέσα. Εκυκλοφόραν στα γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών η ώρα οκτώ τη νύχτα. Ποιος ήξερε τον Βάσο Γεωργίου; Ποιος “ελάωσεν” τους αστυνομικούς;».

Ο Αντώνης Ιωακείμ μέσα από την αντεξέτασή του έπλεξε και το «εγκώμιο» του πρώην προέδρου της Αλκής, Νίκου Λίλλη. Όπως υποστήριξε, ο Νίκος Λίλλης ακολούθησε αλόγιστη οικονομική πολιτική, με αποτέλεσμα το σωματείο να καταστραφεί, ενώ θα μπορούσε να επιβιώσει, στηριζόμενο ακόμη και στα δικά του περιορισμένα έσοδα, δηλαδή τη χορηγία 200.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα έσοδα από τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες.

Επί προεδρίας Λίλλη, συνέχισε, ο Ισραηλινός προπονητής Γιτζάκ Σουμ, ελάμβανε μηνιαίο μισθό 25.000 ευρώ συν ρετιρέ για τη διαμονή του. Επίσης ο ποδοσφαιριστής Ντάριο Φερνάντεζ 20.000 ευρώ και ο Τσιρίλο12.000 ευρώ. Μάλιστα για τον Φερνάντεζ ο Λίλλης καυχόταν ότι κατάφερε να τον αποσπάσει από τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης που τον ήθελε διακαώς για τη δική του ομάδα.

Το 2012, συνέχισε ο κ. Ιωακείμ, ο Λίλλης οργάνωσε πάρτι στην ακτή Μακένζι σε πολυτελές χώρο, προκειμένου να παρουσιαστεί στα ΜΜΕ και άλλους η νέα ομάδα της Αλκής. Στο πάρτι συμμετείχαν 200 άτομα και παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η τηλεπερσόνα Χριστιάνα Αριστοτέλους, η οποία έλαβε φιλοδώρημα για τις υπηρεσίες της ύψους 10.000 ευρώ.

Όταν ο Αντώνης Ιωακείμ υποδείκνυε στον Λίλλη ότι «πέτασσε τα λεφτά της Αλκής», αυτός απαντούσε με το στερεότυπο «η Αλκή θα λάμψει και θα φέρουμε τον μεγάλο κόσμο της πίσω στο γήπεδο».

«Τα 13 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας», συνέχισε ο Ιωακείμ, «κατέληξαν κομπάρσοι, αφού ο Λίλλης δεν ελάμβανε κανέναν υπόψη, ενώ ο ταμίας, που ήταν και μορφωμένος, τα παράτησε και έφυγε». Ο Ιωακείμ δεν παρέλειψε επίσης να πει πως ο Λίλλης έβαζε τα λεφτά του στην ομάδα, αλλά έπαιρνε και τις εισπράξεις. «Του έλεγα: Νίκο, δεν πάμε καλά. Και όντως δεν πήγαμε καλά», είπε ακόμη ο κατηγορούμενος. Και συνέχισε λέγοντας: «Ενώ αν κουμαντάριζε τα λεφτά… Επί Λίλλη η Αλκή εγίνηκε μια γερημία». «Μια γερημία, αλλά στην Α’ κατηγορία», σχολίασε στο σημείο αυτό η Κατηγορούσα Αρχή.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε επίσης ο κ. Ιωακείμ, «από το 2010 και μετά δεν γίνονταν συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΛΚΗΣ, παρά μόνο όταν ήθελε λεφτά ή ήθελε να πει τα παράπονά του». «Ο Λίλλης ήταν ένας Ομονοιάτης και έφερεν μας τον στην Αλκή ο Μίμης Φαντούσης», είπε ακόμη ο κ. Ιωακείμ.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του Αντώνη Ιωακείμ, Γιαννάκης Θωμά, ζήτησε χθες από το Κακουργιοδικείο να συμπεριληφθούν στα τεκμήρια της υπόθεσης τα έγγραφα της συμφωνίας της Watnic με το Ταμείο Συντάξεων των υπαλλήλων της Cyta, πάνω στα οποία προφανώς θα αντεξετάσει τον πελάτη του κατά τη σημερινή διαδικασία.

«Δεν μου έδωσε 200 μετοχές της Watnic»

Σε άλλο σημείο της αντεξέτασής του ο κ. Ιωακείμ αρνήθηκε κατηγορηματικά την προσπάθεια της Κατηγορούσας Αρχής να του υποβάλει ότι ο Λίλλης τού έδωσε 200 μετοχές της Watnic. Υψηλοί τόνοι σημειώθηκαν και όταν η κ. Παπαγαπίου υπέβαλε στον κατηγορούμενο ότι είπε ψέματα πως δεν πηγαίνει τακτικά στο σωματείο της Αλκής, υποβάλλοντάς του ότι πάει σχεδόν κάθε πρωί, φεύγει το μεσημέρι και ξαναπάει το απόγευμα.

Ο κατηγορούμενος σε οργίλο ύφος απάντησε πως έχει μια κόρη και δυο γιους άνεργους και, αν το έκανε αυτό, θα είχαν πεινάσει στο σπίτι του. Ο κ. Ιωακείμ προηγουμένως είχε ερωτηθεί για το επάγγελμά του και απάντησε ότι διατηρεί χρυσοχοείο και εργαστήριο χρυσοχοΐας στη Λάρνακα.