Παλεύει να μειώσει χρέος 12εκατ. ευρώ σε λογαριασμό νερού ο Δήμος Αγίας Νάπας

a 49 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 3691 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Συμφωνία μεταξύ του Δήμου της Αγίας Νάπας και του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, υπεγράφη στη Λευκωσία προκειμένου ένας λογαριασμός ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστούσε στο Τμήμα ο Δήμος, να εξοφληθεί στο έπακρο.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, «ο Δήμος είχε στην κατοχή του ένα τιμολόγιο νερού το οποίο ξεπερνούσε τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα έχουμε υπογράψει με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων συμφωνία η οποία προνοεί καταβολή ελάχιστου ποσού ύψους 700 χιλιάδων ευρώ ετησίως, αρχής γενομένης από το 2014, μέχρις ότου αποπληρωθεί το χρέος των 12 εκατομμυρίων ευρώ».

Πρόσθεσε πως «ο Δήμος θα εξοφλήσει κανονικά τους λογαριασμούς του νερού για το 2012, το 2013 και το 2014 και αναλόγως των οικονομικών μας, ενδεχομένως να αυξήσουμε το ποσό των 700 χιλιάδων ευρώ, προκειμένου το χρωστούμενο ποσό προς το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων να εξοφληθεί συντομότερα».

Ανέφερε ακόμα ότι ο λογαριασμός των 12 εκατομμυρίων ευρώ «θεωρείτο ως μη εξυπηρετούμενος εκ μέρους της Αγίας Νάπας προς την κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή η Αγία Νάπα συμφώνησε για εξόφληση αυτού του λογαριασμού με αποτέλεσμα να μην έχει πλέον καμία οφειλή προς το κράτος».

Από τη στιγμή, κατέληξε, που «εμείς είμαστε αξιόχρεοι απέναντι στην κυβέρνηση, αναμένουμε από αυτήν να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη στη περιοχή της Αγίας Νάπας και γενικότερα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου».