Νέα απεργία των ελεγκτών παραλύει τα αεροδρόμια από 12 μέχρι 4 το απόγευμα

a1 59 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a1 241 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Αμετακίνητοι από τις θέσεις που είχαν και πριν ένα μήνα, παραμένουν Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και υπουργείο Συγκοινωνιών, ενώ σήμερα είναι η δεύτερη ημερομηνία για την οποία οι Ελεγκτές εξήγγειλαν τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 4.00 το απόγευμα… 

Από τη σημερινή απεργία σύμφωνα με τη Ηermes, θα επηρεαστούν 36 πτήσεις και στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου, δηλαδή 18 αφίξεις και 18 αναχωρήσεις. Από αυτές οι 22 αφορούν το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας και οι υπόλοιπες 14 αφορούν το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου». Οι επηρεαζόμενες αεροπορικές εταιρείες που είναι ενήμερες από μέρες για τα μέτρα, έχουν προχωρήσει σε επαναπρογραμματισμό των πτήσεων σε άλλες ώρες.

Στο μεταξύ χθες, η Παγκύπρια Συντεχνία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΠΑΣΕΕΚ) σε ανακοίνωση υποδεικνύει πως «ενώ έχουμε έως τώρα υποβάλει τρεις εναλλακτικές προτάσεις με σημαντικές υποχωρήσεις από την πλευρά μας, με αποκλειστικό στόχο να εξευρεθεί περιθώριο για διάλογο, το υπουργείο παραμένει αμετακίνητο στις θέσεις που είχε πριν από μήνες, σαν να επιδιώκει το ίδιο την πραγματοποίηση της απεργίας».

Είναι φανερό ότι το υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων εξωθεί την κατάσταση στα άκρα, σύμφωνα με τους ελεγκτές, τονίζοντας ότι το υπουργείο παραγνωρίζει ακόμα και τις εισηγήσεις του Ευρωπαίου μεσολαβητή Τζο Σουλτάνα που το ίδιο κάλεσε από το Εurocontrol.

Οι ελεγκτές εξέφρασαν προθυμία σε πρότασή του εκπροσώπου του Εurocontrolνα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, «όμως το υπουργείο επέλεξε να κλιμακώσει την αντιπαράθεση αντί να τον καλέσει να επιστρέψει ώστε να βρεθεί λύση», υπογραμμίζουν. Αυτό δεν αφήνει άλλη επιλογή από τη συνέχιση των απεργιακών μέτρων και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά το υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΗermesΑirports, Αδάμο Ασπρή, αν πραγματοποιηθούν τα εξαγγελθέντα απεργιακά μέτρα των τετράωρων στάσεων εργασίας σήμερα, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και την Πέμπτη 15 Μαρτίου, θα επηρεαστούν συνολικά δέκα χιλιάδες επιβάτες και 80 πτήσεις, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ