Τετραπλό φονικό: Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στη Σοφία Γρηγορίου

CEB1 158 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης
CEB1 506 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης

Ποινή 12μηνης φυλάκισης στη Σοφία Γρηγορίου, για την υπόθεση του τετραπλού φόνου στην Αγία Νάπα.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε στη Σοφία Γρηγορίου ποινή 12μηνης φυλάκισης, η οποία παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία της συνέργειας, μετά τη διάπραξη κακουργήματος, για τον τετραπλό φόνο στην Αγία Νάπα, όταν το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 δολοφονήθηκαν οι Φάνος Θεοφάνους Καλοψιδιώτης, Ηλίας και Σκεύη Χατζηευθυμίου και Yani Vogli, ένας εκ των δραστών.

Η ποινή 12μηνης φυλάκισης που επιβλήθηκε στη Σοφία Γρηγορίου ισχύει από τις 17/07/2016.

Η Σοφία Γρηγορίου κρίθηκε ένοχη μετά την παραδοχή στην κατηγορία της συνέργειας, μετά τη διάπραξη του φόνου. Ανώτατο όριο ποινής ήταν τα τρία χρόνια φυλάκισης.

Όπως αναφέρθηκε στη σημερινή δικάσιμο η Γρηγορίου ενήργησε υποκινούμενη από φόβο για τη ζωή της, ενώ η ψυχολογική της κατάσταση αποτελεί μετριαστικό παράγοντα.

Η επιθυμία της, όπως αναφέρθηκε, να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας, αποδεικνύει τη μεταμέλεια της.

Η Γρηγορίου εντάσσεται πλέον στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η εμπλοκή της Γρηγορίου στην υπόθεση, όπως αναφέρθηκε, είναι μεγαλύτερη και σοβαρότερη από αυτή της κατηγορούμενης υπ’ αριθμόν 5 (Σώτια Νεοφύτου), στην οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκιση πέντε μηνών.

Οι αναφορές στην προηγούμενη δικάσιμο

Κατά την τελευταία διαδικασία, ο Αλέξανδρος Κληρίδης, συνήγορος υπεράσπισης της Γρηγορίου, αγόρευσε για μετριασμό ποινής και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η παραδοχή της, ακόμα και σε αυτό το στάδιο της ακροαματικής διαδικασίας, μπορεί και θα πρέπει να θεωρηθεί ως μετριαστικός παράγοντας αλλά και ως έμπρακτη μεταμέλειά της».

Εξήγησε ότι ο μόνος λόγος της καθυστέρησης στην παραδοχή της Σοφίας Γρηγορίου «ήταν και είναι μέχρι σήμερα ο απόλυτος φόβος που ένιωθε από την ημέρα διάπραξης (του εγκλήματος), ειδικά κατά την πρώτη περίοδο μετά τη διάπραξη, που την είχε παραλύσει νοητικά αλλά και σωματικά. Η κατηγορούμενη εκείνη την περίοδο παρουσίαζε έντονο άγχος με σωματικά συμπτώματα, μειωμένη διάθεση με ευσυγκινησία, μειωμένη δραστηριότητα, αϋπνία, ανορεξία και δυσκολίες συγκέντρωσης, που προκαλούσαν ελλείμματα μνήμης, με αποτέλεσμα να της χορηγηθεί από τους κρατικούς ψυχιάτρους στις Κεντρικές Φυλακές φαρμακευτική αγωγή».

Πηγή: SigmaLive