Αποζημίωση 1,2 εκατομμύρια σε πληγέντες γεωργοκτηνοτρόφους

a 23 Ειδήσεις
a 1791 Ειδήσεις

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη την καταβολή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας ύψους 1,2 εκ. ευρώ στους πληγέντες γεωργοκτηνοτρόφους των οποίων οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικά υποστατικά υπέστησαν σοβαρές καταστροφές από θεομηνίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά το 2010.

Η βοήθεια θα δοθεί με βάση τις ατομικές καταστάσεις εκτιμήσεων που καταρτίστηκαν από τον ΟΓΑ, σύμφωνα με τις πρόνοιες του σχετικού σχεδίου και αφού διενεργηθεί η σύμμετρη μείωση.

Το υπουργικό ενέκρινε την υποβολή στην ΕΕ μέσω του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων του ειδικού καθεστώτος ενίσχυσης για το 2010 και εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών να διαθέσει τις απαιτούμενες πιστώσεις στο Τμήμα Γεωργίας για τη διενέργεια πληρωμών από τον ΟΓΑ. Το ποσό του 1,2 εκ. ευρώ καλυφθεί από συμπληρωματικό προϋπολογισμό που ήδη έχει εγκριθεί.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση για την ίδρυση ενεργειακής και βιομηχανικής περιοχής στο Βασιλικό, όπου θα γίνει η μετακίνηση των αποθηκευτικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.