12.000 οικογένειες και 13.000 χρειάζονται αγκαλιά αγάπης το Πάσχα

a 36 Ειδήσεις
a 1352 Ειδήσεις

Μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης θα χρειαστούν και φέτος το Πάσχα, 12 χιλιάδες οικογένειες και 13.000 παιδιά, που καταγράφονται στις λίστες απόρων που τους έριξε η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων.

Φορείς, οργανισμοί και όλοι είναι ενταγμένοι στον εθελοντισμό έχουν ριχτεί αυτές τις ημέρες στον αγώνα να συγκεντρώσουν όλα τα αναγκαία που θα χρειαστούν αυτοί οι άνθρωποι τις γιορτές του Πάσχα για να περάσουν υποφερτά και να μην τους λείψει τουλάχιστον τίποτα.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη έχει κηρύξει από τις 6 Μαρτίου μέχρι και τις 4 Απριλίου εκστρατεία “Αγκαλιά αγάπης για τον συνάνθρωπο” ώστε να στηριχθούν οι 50 φορείς που ασχολούνται με την διανομή πακέτων σε άπορες οικογένειες, με επιπρόσθετα είδη τροφίμων, γλυκών, κρέατος και παιγνιδιών όπως λαγουδάκια, αρκουδάκια, σοκολατένια αυγά κ.ά. για τα παιδιά.

Προσπάθεια, είπε ο Επίτροπος Γιαννάκη στο ΚΥΠΕ, είναι να εμπλουτιστούν τα τρόφιμα ώστε μέχρι τις ημέρες του Πάσχα να μπορούν οι φορείς να τα δώσουν και να μην στερηθεί καμία οικογένεια τα βασικά και να νιώσουν ανθρώπινα τις γιορτές του Πάσχα.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την προσπάθεια όλων “θα φθάσουμε στον στόχο μας ώστε καμία οικογένεια να μην στερηθεί τα βασικά, όπως το έχουμε κάνει και στο παρελθόν”.

Κάλεσε όλους τους συμπολίτες μας, φορείς και εταιρείες να συνεχίσουν να προσφέρουν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για ένα Πάσχα αξιοπρέπειας για όλους.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκη, πολλοί φορείς κάνουν επιμέρους δράσεις, με στόχο όλοι να βοηθήσουν τους ανθρώπους που δεν έχουν τα απαραίτητα. “Η προσπάθεια αυτή είναι μεγάλη και είναι συνεχής τα δύο τελευταία χρόνια. Αντεπεξερχόμαστε στις ανάγκες, οι συμπολίτες μας προσφέρουν από το υστέρημα τους και υπάρχουν και φορείς που συνεισφέρουν”, σημείωσε.

Εξήρε την δράση του Ερυθρού Σταυρού αλλά και άλλων οργανώσεων που παλεύουν για το καλό των συνανθρώπων μας αυτή την δύσκολη περίοδο, αναφέροντας και την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα» από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού.

Κληθείς να σχολιάσει ότι ο αριθμός των απόρων οικογενειών δεν έχει μειωθεί όπως προβλεπόταν, απάντησε θετικά τονίζοντας ωστόσο πως έχει σταθεροποιηθεί ο αριθμός. “Δεν έχει αυξηθεί ούτε μειωθεί εδώ και λίγους μήνες. Αναμένουμε ότι με την πλήρη εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) θα μειωθεί. Ο αριθμός των απόρων εξαρτάται και από την ανεργία, όταν αυξάνεται η ανεργία αυξάνεται ο αριθμός των απόρων οικογενειών. Ευελπιστούμε ότι σιγά-σιγά θα αρχίσει να μειώνονται οι αριθμοί”, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ