“Φτωχά Χριστούγεννα” για 12500 οικογένειες

a 11 Ειδήσεις
a 1780 Ειδήσεις

Φτωχά Χριστούγεννα λόγω της οικονομικής κρίσης θα περάσουν και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά 12.500 οικογένειες και 14.000 παιδιά στον τόπο μας, κάτι που δεν θα μπορούσε ο νους σε άλλες καλές εποχές.

Η εκστρατεία «Αγκαλιά Αγάπης», που κήρυξε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκη, από τις 24 του μηνός συνεχίζεται εντατικά και τα ανθρώπινα συναισθήματα των Κυπρίων φαίνονται απλόχερα μέσα από την προσφορά τους σε διάφορα είδη πρώτης ανάγκης, που θα δοθούν σε άπορες οικογένειες.

«Ο σκοπός είναι να προσπαθήσουμε να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες ως τα Χριστούγεννα σε ρουχισμό, τρόφιμα. Χρειαζόμαστε και παιγνίδια καινούργια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση που θα δοθούν στις οικογένειες που δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν δώρα στα παιδιά τους. Θέλουμε επίσης, να εμπλουτίσουμε τα είδη τροφίμων με κρέας, γλυκά για τα Χριστούγεννα. Θεωρούμε ότι σε αυτή την προσπάθεια όλοι μπορούμε να συμβάλουμε γιατί και το πιο μικρό είναι σημαντικό. Υπάρχουν οικογένειες που χρειάζονται αυτή την στήριξη», λέει στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Εθελοντισμού.

Αναφέρει ότι ο αριθμός των οικογενειών που στηρίζονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκκλησία και διαφόρους φορείς ανέρχεται σε 12.500 σε σύγκριση με 14.000 που ήταν πριν από οκτώ μήνες.

«Από το νέο χρόνο -με τις ενδείξεις που έχουμε τώρα- ελπίζουμε ότι ο αριθμός των άπορων οικογενειών που στηρίζεται από τα κοινωνικά παντοπωλεία θα μειωθεί ακόμη περισσότερο με τη μείωση της ανεργίας, την εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) και την καλύτερη στόχευση των φορέων», συμπληρώνει ο κ. Γιαννάκη.

Θεωρώ, σημειώνει, ότι η εκστρατεία όπως πέρσι θα στεφθεί με επιτυχία και θα καλυφθούν οι ανάγκες αυτών των οικογενειών.

«Ήδη άρχισαν να μαζεύονται αρκετά πράγματα, ενώ εταιρείες άρχισαν να μας δίνουν διάφορα είδη. Σημαντική είναι η προσφορά από εταιρεία 2.500 καινούργιων παιγνιδιών, παράδειγμα το οποίο ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει και από άλλους επιχειρηματίες», προσθέτει.

Η εκστρατεία «Αγκαλιά Αγάπης» θα συνεχιστεί μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου για να δοθεί χρόνος στους εθελοντές να ετοιμάσουν τα πακέτα που θα δοθούν.

«Δίνουμε μια αγκαλιά αγάπης σε όλους τους πολίτες για να τους δώσουμε τα βασικά που κάποτε θεωρούσαμε ως δεδομένα και κανένας συμπολίτης μας να μην στερηθεί οτιδήποτε τις γιορτές. Κανένα παιδί να μην στερηθεί τίποτα και να έχει ένα πλατύ χαμόγελο πάντα», προσθέτει.

Στο μεταξύ, στις πόλεις έχει αυξηθεί ο αριθμός των κιβωτίων από τον ΠΑΣΥΚΑΦ και ΑΝΑΚΥΚΛΟ που υπάρχουν σε διάφορα σημεία για να τοποθετείται ρουχισμός.

«Παίρνουν ρούχα που είναι σε καλή κατάσταση και εκείνα που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν δίνονται για ανακύκλωση», διευκρινίζει ο Επίτροπος.

Αυτά τα Χριστούγεννα, καταλήγει ο κ. Γιαννάκη, ας δώσουμε απλόχερα μια αγκαλιά αγάπης και ένα χαμόγελο εκεί που χρειάζεται. Όλοι μαζί ας γιορτάσουμε τον ερχομό του Χριστού χαρούμενα και ευτυχισμένα.