13 νέα γλυπτά στο πάρκο γλυπτικής Αγίας Νάπας (photos)

CEB1 33 Ειδήσεις, Τέχνες
CEB1 818 Ειδήσεις, Τέχνες

Με 13 νέα γλυπτά, δημιουργήματα 10 καλλιτεχνών από το εξωτερικό έχει πρόσφατα εμπλουτιστεί το πάρκο γλυπτικής του Δήμου Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας, την περασμένη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου μεταφέρθηκαν από το χώρο τέλεσης των εργασιών του Συμποσίου Γλυπτικής, στο μόνιμο χώρο εγκατάστασής τους, δηλαδή, το Πάρκο Γλυπτικής, τα 13 γλυπτά, τα οποία φιλοτέχνησαν οι δέκα καλλιτέχνες που συμμετείχαν πρόσφατα στις εργασίες της Α΄ Φάσης του 4ου Συμποσίου Γλυπτικής, έτσι ώστε να παραμείνει ο χώρος ελεύθερος για τη διεξαγωγή της Β΄ Φάσης του 4ου Συμποσίου Γλυπτικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την 01-30 Μαρτίου 2017.

CEB12 2 Ειδήσεις, Τέχνες

Η μετακίνηση έγινε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, από το τεχνικό συνεργείο του Δήμου υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου κ. Κίκη Κωνσταντίνου και την επίβλεψη της Πολιτιστικού Λειτουργού του Δήμου κ. Μαρίας Τοφινή.

CEB11 4 Ειδήσεις, Τέχνες

Στη Β΄ Φάση θα λάβουν μέρος οι καλλιτέχνες Τhierry Lauwers από το Βέλγιο με το έργο «Jason and Medea on the Argo», o Ρώσος Chernoglasov Igor Alekseevich με το έργο «The Violoncello», Gissella Garcia από την Ουρουγουάη και το έργο «Uroborus», Anna Korver από την Νέα Ζηλλανδία, με το έργο «Ηinemoana», Thierry Ferreira από την Πορτογαλία με τις δημιουργίες του «Cubicantique» και «The Bridge of the Park», ο Γάλλος Jose Kalala Bakajika με το έργο «The Greek Mind», Mikhail Sobolev από τη Ρωσία, ο οποίος συμμετέχει με δύο έργα, «Icarus» και «Athena with Owl», Vassilis Vassili από τον Καναδά με το έργο «Αναζητώντας τον ΄Αδη», Serhii Sbitniev από την Ουκρανία, ο οποίος θα φιλοτεχνήσει δύο έργα, «Little Mermaid» «Leda and the Swan» και οι επίσης Ουκρανοί καλλιτέχνες Yuriy & Lyudmyla Mysko, οι οποίοι θα δημιουργήσουν τα έργα «The Birth of Aphrodite A», «The Birth of Aphrodite B», «Iris – Goddess of Rainbow», «Hourglass».

CEB15 1 Ειδήσεις, Τέχνες

CEB16 Ειδήσεις, Τέχνες

SotiraNews