Λιοπέτρι: 13,6 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο σε 30χρονο και 60χρονο για παράνομο κυνήγι

CEB1 46 Αμπελοπούλια, Ειδήσεις, Κυνήγι, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 63 Αμπελοπούλια, Ειδήσεις, Κυνήγι, Νέα Αμμοχώστου

Περισσότερες από 13,6 χιλ. ευρώ πρόστιμο καλούνται να καταβάλουν 60χρονος και 30χρονος από το Λιοπέτρι για παράνομο κυνήγι και κατοχή λαγού και άγριων πτηνών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, διερευνάται υπόθεση που αφορά στον Νόμο περί προστασίας και διαχείρισης άγριων πτηνών και θηραμάτων στο Λιοπέτρι.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη 31 Αυγούστου, 2017, μέλη του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας της Μ.Μ.Α.Δ., διενήργησαν έρευνα σε περιφραγμένο τεμάχιο γης στο Λιοπέτρι, στην παρουσία του 60χρονου ιδιοκτήτη και του 30χρονου διαχειριστή του τεμαχίου και οι δύο από το Λιοπέτρι.

Κατά την έρευνα τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν και κατάσχεσαν αριθμό ξόβεργων, αριθμό ζωντανών και σκοτωμένων άγριων πτηνών και ένα σκοτωμένο λαγό.

Τα ζωντανά άγρια πτηνά που εντοπίστηκαν απελευθερώθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Χθες απόγευμα, με τη συνεργασία μελών της Υπηρεσίας Θήρας, ο 60χρονος καταγγέλθηκε με έκδοση εξώδικου προστίμου για το χρηματικό ποσό των €2630, για τα αδικήματα της κατοχής ζωντανών θηραμάτων, κατοχής άγριων πτηνών και κατοχής και χρήσης ξόβεργων.

Ο 30χρονος καταγγέλθηκε επίσης χθες το απόγευμα, με έκδοση εξώδικου προστίμου για το χρηματικό ποσό των €11000 για τα αδικήματα της κατοχής παράνομων θηραμάτων και της κατοχής προστατευόμενων πτηνών.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Ξυλοφάγου συνεχίζει τις εξετάσεις.

SotiraNews