Βοήθεια σε 15 χιλιάδες οικογένειες από τη μεγάλη συναυλία CyprusAID!

a 120 Ειδήσεις
a 4588 ΕιδήσειςΟλοκληρώθηκαν την Κυριακή 7 Απριλίου με τη βοήθεια εθελοντών, η διαλογή, ταξινόμηση και διανομή των τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που είχαν συλλεγεί ως εισφορά κατά τη διάρκεια της ολοήμερης Συναυλίας Αλληλεγγύης CyprusAID που δόθηκε τη Δευτέρα 1η Απριλίου στην Τάφρο Κωστάντζα στη Λευκωσία.

Οι εισφορές σε είδος κατατέθηκαν από χιλιάδες κόσμου, άτομα, οικογένειες, καθώς κι από εταιρείες, οργανισμούς και άλλα οργανωμένα σύνολα την ημέρα της συναυλίας ως «αντίτιμο» για την παρακολούθησή της, αντί οποιουδήποτε οικονομικού αντιτίμου, προκειμένου να μαζευτούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για άτομα και οικογένειες που τα χρειάζονται άμεσα.

Η διαδικασία διανομής ολοκληρώθηκε και με την τελευταία παράδοση το μεσημέρι της Κυριακής στο Παλιό Δημαρχείο στη Λευκωσία, το οποίο, μετά από ευγενή παραχώρηση του Δήμου Λευκωσίας, αποτέλεσε το κεντρικό σημείο διαλογής και διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης της CyprusAID. Από το Παλιό Δημαρχείο την τελευταία εβδομάδα πέρασαν συνολικά 29 Φορείς, Μητροπόλεις, Δήμοι και άλλα οργανωμένα Σώματα από όλη την Κύπρο, καθώς και 3 μικρότερης εμβέλειας οργανισμοί, προκειμένου να παραλάβουν αναλογικά, φορτία τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, ώστε να τα μεταφέρουν στις έδρες τους και από εκεί να τα διανείμουν στα άτομα και στις οικογένειες που έχουν άμεση ανάγκη.

Με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν οι διοργανωτές κατά τις μέρες της διαλογής και διανομής από τις ανάγκες των οικογενειών που καλύπτουν οι εν λόγω φορείς, παγκύπρια, πάνω σε τακτική βάση, και με βάση τον όγκο τροφίμων που έχει συλλεγεί από τη Συναυλία CyprusAID, η οργανωτική ομάδα εκτιμά ότι, τουλάχιστον 14,622 οικογένειες θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τις εν λόγω εισφορές μέχρι και το Πάσχα, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών των γιορτών, με την ευχή, η αλληλεγγύη και η ευαισθητοποίηση μεταξύ των ανθρώπων να μην τελειώσει εδώ, αφού οι ανάγκες αυξάνονται δραματικά μέρα με τη μέρα.

Ανάμεσα στα είδη πρώτης ανάγκης που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της Συναυλίας ήταν και ποσότητες φαρμάκων τόσο από ιδιώτες όσο και από φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες, μετά από ενδελεχή έλεγχο των φαρμακευτικών υπηρεσιών, παραδόθηκαν στο Ιατρείο των Φτωχών για άμεση χρήση.

Για την υλοποίηση όλων των πιο πάνω εργάστηκαν ακούραστα περισσότεροι από 500 εθελοντές τους οποίους η Οργανωτική Ομάδα ευχαριστεί από καρδιάς.

Ευχαριστίες επίσης στο Δήμο Λευκωσίας, στην Εθνική Φρουρά, στα Σώματα Προσκόπων, στα Σχολεία, στις οργανώσεις Εθελοντών και σε όλες τις εταιρείες και οργανισμούς που στήριξαν με διάφορους τρόπους τη Συναυλία Αλληλεγγύης CyprusAID.

Πηγή: ΑΝΤ1