15+1 χώρες στη Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση – Πλήρης ενημέρωση για πανεπιστήμια, κολλέγια, ινστιτούτα

Πλήρως αναβαθμισμένη και πιο πλούσια από ποτέ προηγουμένως, θα είναι η φετινή 19η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση που θα γίνει από 17-19 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων στη Λευκωσία…

Ενδεικτικό της αναβάθμισης της φετινής διοργάνωσης είναι ο γεγονός ότι σ’ αυτή λαμβάνουν μέρος 15 χώρες (εκτός της Κύπρου) που θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για πανεπιστήμια, κολλέγια, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Ειδικότερα, οι 15 χώρες που λαμβάνουν μέρος είναι: Αυστραλία, Βουλγαρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Ολλανδία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

Φέτος στην Έκθεση η Βρετανία εκπροσωπείται με 62 Πανεπιστήμια και άλλες 20 Σχολές Εκπαίδευσης, η Βουλγαρία με 21 Πανεπιστήμια και άλλες 8 Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Τσεχία με 11 Ιατρικές Σχολές, η Ουγγαρία με 10 Πανεπιστήμια και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 9 Πανεπιστήμια.

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ολλανδία θα συμμετάσχουν με τα επίσημα πολιτιστικά τους Κέντρα και τα μορφωτικά τμήματα των Πρεσβειών τους. Η Αυστραλία θα εκπροσωπηθεί μέσω του γραφείου της Υπάτης Αρμοστείας της Αυστραλίας στην Κύπρο, ενώ ο Καναδάς από το Προξενείο του.

Όλοι εκπροσωπούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας τους, αλλά παράλληλα θα είναι σε θέση να δώσουν λεπτομερείς πληροφορίες για οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο ή άλλο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας τους.

Η πολυεθνικότητα της έκθεσης και η άμεση εκπροσώπηση των ξένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από ακαδημαϊκούς και άλλο προσωπικό, δίδει στους επισκέπτες την αποκλειστική δυνατότητα για πολύπλευρη ενημέρωση, για πολλές εναλλακτικές επιλογές, σε ότι αφορά την περαιτέρω μόρφωση και σταδιοδρομία των νέων μας, που καμιά άλλη διοργάνωση ή άλλο μέσο δεν προσφέρει.

Από την πλευρά της, η χώρα μας φέτος παρουσιάζει το μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που παρουσίασε ποτέ από την πρώτη διοργάνωση της Έκθεσης: 8 Πανεπιστήμια και 14 Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μεταξύ αυτών είναι το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο και η Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την ανέλιξη και γενικότερη αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό που κατέγραψε η πορεία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Ροη Ειδησεων

Καταγγελία από ΚΔ για «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα για εικονικούς φοιτητές

Σε καταγγελία «ακαδημαϊκών ιδρυμάτων» στα κατεχόμενα προχώρησε η Κυπριακή Δημοκρατία προς τον Ευρωπαϊκό Φορέα για…

17 Ιουνίου, 2024

Σκοπευτήριο Παραλιμνίου: Δεύτερη φετινή νίκη για τον Ιάσονα Τζιοβάνη στο ΚΟΜΠΑΚ

Δεύτερη φετινή νίκη για τον Ιάσονα Τζιοβάνη στο ΚΟΜΠΑΚ. Τη δεύτερη του νίκη σε τρείς…

17 Ιουνίου, 2024

Κενές θέσεις δασοπυροσβεστών στο Τμήμα Δασών – Όλες οι πληροφορίες

Ανακοίνωση για υποβολή αιτήσεων για πλήρωση νέων μόνιμων θέσεων δασοπυροσβεστών στο Τμήμα Δασών- 2024«ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ…

17 Ιουνίου, 2024

Μεσόγειος: Δέκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο, λέει γερμανική ανθρωπιστική οργάνωση

Η RESQSHIP, που διαχειρίζεται σκάφος διάσωσης μεταναστών, το Nadir, ανακοίνωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ…

17 Ιουνίου, 2024

Ανησυχία ΠΑΣΥΔΥ για εργοδότηση νοσηλευτών από τρίτες χώρες

Ανησυχία εκφράζει Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ), ως προς την προσπάθεια που επιχειρείται από διάφορους…

17 Ιουνίου, 2024

Καμπανάκι κινδύνου για το θανατηφόρο σύνδρομο στρεπτόκοκκου – Σε ποια χώρα σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων

Σχεδόν 1.000 κρούσματα μιας θανατηφόρου λοίμωξης μετρά η Ιαπωνία, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός…

17 Ιουνίου, 2024