Επαναλειτουργεί αύριο το συσκευαστήριο στις Βρυσούλλες

Το Συσκευαστήριο ΣΕΔΙΓΕΠ ΛΤΔ από την Πέμπτη 15/12/2011 επαναρχίζει τη λειτουργία του, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ)

Στην ανακοίνωσή της η ΟΕΒ αναφέρει ότι «η ΣΕΔΙΓΕΠ ΛΤΔ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το τεράστιο κόστος συσκευασίας των πατατών και να μπορέσει να ανταγωνιστεί στοιχειωδώς με τους υπόλοιπους παροχείς της ίδιας υπηρεσίας, συμβλήθηκε με εταιρεία που ανέλαβε τη συσκευασία των πατατών».

Οπως αναφέρει η ΟΕΒ «η ενέργεια αυτή έγινε με στόχο, όχι την αύξηση του οικονομικού οφέλους, αλλά με στόχο την αποτροπή της χρεοκοπίας η οποία θα ήταν διαφορετικά αναπόφευκτη».

Προσθέτει ότι «μετά από τις γνωστές διαμαρτυρίες των εργαζομένων και κατόπιν μεσολάβησης του Υπουργείου Εργασίας, η ΣΕΔΙΓΕΠ ΛΤΔ, με την καθοδήγηση της ΟΕΒ κατέληξε σε καταρχήν συμφωνία με τις Συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, με την οποία εγγυάται την εφαρμογή από την ανάδοχο εταιρεία των συμφωνημένων όρων απασχόλησης, στα πλαίσια της μεσολαβητικής πρότασης του Υπουργείου».

Οπως αναφέρει η ΟΕΒ, «δυστυχώς οι Συντεχνίες, παρ’ όλες τις παροτρύνσεις και παρεμβάσεις του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, απέτυχαν να εξασφαλίσουν την έγκριση από τα μέλη τους της καταρχήν Συμφωνίας που συνομολόγησαν με τη ΣΕΔΙΓΕΠ ΛΤΔ, με αποτέλεσμα το αδιέξοδο να συνεχίζεται, με ευθύνη των Συντεχνιών».

Σύμφωνα με την ΟΕΒ «επειδή η ΣΕΔΙΓΕΠ ΛΤΔ είναι αδύνατον να αφήσει εκτεθειμένους τους παραγωγούς, αλλά και όσους εργαζόμενους επιθυμούν να εργαστούν, έχει υποχρέωση να δώσει οδηγίες για επαναλειτουργία του Συσκευαστηρίου το ταχύτερο δυνατό».

Αναφέρει η ΟΕΒ ότι «τα μέλη της Επιτροπής της ΣΕΔΙΓΕΠ έχουν ήσυχη τη συνείδηση ότι υπερέβαλαν εαυτόν σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Εταιρείας, για να επιτευχθεί διακανονισμός με τις Συντεχνίες και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Συσκευαστηρίου».

«Για τις συνέπειες του συνεχιζόμενου αδιεξόδου ακέραιη την ευθύνη τη φέρουν οι Συντεχνίες», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΕΒ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024