Στις 16 Ιουνίου οι πρώτες εκλογές στο κόμμα Λιλλήκα

a 62 Ειδήσεις
a 4334 ΕιδήσειςΗ προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος Συμμαχίας Πολιτών, σε συνεδρία που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα, αποφάσισε όπως η συντακτική και εκλογική συνέλευση πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου. Στη συνέλευση θα λάβουν μέρος τα μέλη του Κινήματος, ενώ εγγραφές μελών θα γίνονται και στον χώρο της συνέλευσης. Κατά τη διάρκεια της συντακτικής και εκλογικής συνέλευσης θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη αξιωματούχων και Σωμάτων της Συμμαχίας Πολιτών.

Οι αξιωματούχοι που θα εκλεγούν στις 16 Ιουνίου είναι ο Πρόεδρος, ο Πολιτικός Συντονιστής, ο Συντονιστής Θεματικών Συμμαχιών, ο Συντονιστής Συμμετοχής Πολιτών, ο Συντονιστής Δραστηριοτήτων και Εκδηλώσεων, και ο Συντονιστής Οργανωτικού.

Όσον αφορά τα Σώματα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των 15 μελών της Πολιτικής Συγκλήτου της Συμμαχίας Πολιτών. Κατ’ εξαίρεση οι αξιωματούχοι και τα μέλη της Πολιτικής Συγκλήτου θα ψηφιστούν από τα μέλη που θα παρευρίσκονται στη συνέλευση. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν και τα μέλη που θα εγγραφούν και κατά την ημέρα της συνέλευσης.

Μπορεί ένα μέλος να υποβάλει υποψηφιότητα για ένα αξίωμα και ταυτόχρονα για την Πολιτική Σύγκλητο. Στην περίπτωση που εκλεγεί και στα δύο θα επιλέξει τη μία εκ των δύο θέσεων. Την άλλη θέση θα λάβει ο επιλαχών.

Όσον αφορά τα μέλη της Ανώτατης Συγκλήτου, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της Πολιτικής Συγκλήτου της Συμμαχίας Πολιτών, αυτά θα εκλεγούν στις 29 Σεπτεμβρίου. Τα μέλη των Επαρχιακών Συμβουλίων της Συμμαχίας θα εκλεγούν μεταξύ 21 και 30 Ιουνίου με τη συμμετοχή όλων των μελών στην κάθε επαρχία. Τον Μάρτιο του 2014, θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές με βάση πλέον τις πρόνοιες του Καταστατικού που θα εγκρίνει η συντακτική συνέλευση, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα μέλη -εντός και εκτός Κύπρου- της Συμμαχίας Πολιτών να ψηφίσουν.

Παράλληλα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα αποσταλεί στα μέλη, θα δοθεί στη δημοσιότητα και θα αναρτηθεί σε ιστοσελίδα που θα ανακοινωθεί, το Προσχέδιο Καταστατικού για να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της Συμμαχίας αλλά και στους υπόλοιπους πολίτες να υποβάλουν τα σχόλια και τις εισηγήσεις τους. Τελευταία ημέρα υποβολής εισηγήσεων και σχολίων επί του Προσχεδίου του Καταστατικού έχει οριστεί η 10η Ιουνίου.

Πηγή: Φιλελεύθερος