1,7 εκατ. για 42 λιμουζίνες ενόψει κυπριακής προεδρίας της ΕΕ

limo ΕιδήσειςΠρός ολοταχώς για την κατακύρωση της σύμβασης αγοράς 42 οχημάτων, μεσαίου και μεγάλου κυβισμού, έβαλε το Υπουργείο Οικονομικών για την περίοδο της κυπριακής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το δεύτερο εξάμηνο του 2012… Και αυτό, παρά τις έντονες ενστάσεις και επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν στη Βουλή για το σχετικό κονδύλι που περιλήφθηκε στον κρατικό προϋπολογισμό του 2012, που ανέρχεται στα ?1,7 εκατ.

Ήδη, αρκετοί βουλευτές ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να καταψηφίσουν το εν λόγω κονδύλι, θεωρώντας αδιανόητο το γεγονός, να δαπανηθεί ένα τέτοιο ποσό για αγορά πολυτελών οχημάτων, την ώρα που καταβάλλονται απέλπιδες προσπάθειες για να χαλιναγωγηθεί και κατ’ επέκταση, να περιοριστεί, το δημόσιο χρέος, που έφτασε τα ?930 εκατ., περίπου.

Υποδεικνύοντας, παράλληλα, ως φθηνότερη επιλογή, την εκμίσθωση οχημάτων για τη διακίνηση των 26 υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών, όπως και των αντιπροσωπειών τους που θα βρίσκονται στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» από το Υπουργείο Οικονομικών, την περασμένη Παρασκευή έληξε η προθεσμία υποβολής των προσφορών. Την Τετάρτη συστάθηκε η Τριμελής Επιτροπή και άρχισε την αξιολόγηση των προσφορών. Τον διαγωνισμό διεκδικούν και οι τρεις δημοφιλέστερες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στην Κύπρο, που διαθέτουν μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα πολυτελείας.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού που κατατέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για σκοπούς ενημέρωσης, η σύμβαση, θα κατακυρωθεί στον φθηνότερο προσφοροδότη.

Η σύμβαση αφορά την προμήθεια 25 οχημάτων τύπου σαλούν με κυβισμό από 1750-2250 κ.εκ. με εκτιμημένο κόστος αγοράς τα ?825.000 καθώς και την προμήθεια 17 οχημάτων τύπου σαλούν με κυβισμό από 2750 -3330 κ.εκ. με το εκτιμημένο κόστος αγοράς να ανέρχεται στα 663.000.

Με βάση πάντα τα έγγραφα του διαγωνισμού, η Δημοκρατία διατηρεί το δικαίωμα, αν το επιθυμεί, μετά το τέλος της κυπριακής προεδρίας (31/12/2012) να επιστρέψει στον επιτυχόντα προσφοροδότη μέρος ή το σύνολο των οχημάτων, καταβάλλοντας μόνο, το κόστος χρήσης/απόσβεσης για την περίοδο που θα έχουν χρησιμοποιηθεί.

Επισημαίνεται ότι, όσα οχήματα αποφασιστεί να επιστραφούν θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και να μην έχουν διανύσει περισσότερα από 10 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Όπως αναφέρεται στη σύμβαση, η παράδοση των οχημάτων πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 15/6/2012 στο Υπουργείο Οικονομικών ή σε άλλο χώρο εντός Λευκωσίας.

Εφημερίδα: Φιλελεύθερος