17 υποψήφιοι δήμαρχοι για τους 8 Δήμους της επ. Αμμοχώστου – Δηλώσεις υποψηφίων

CEB14 1 Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση
CEB14 8 Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνολικά 17 υποψηφιότητες υποβλήθηκαν χθες στην Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, για τους τέσσερις ελεύθερους και τους τρεις κατεχόμενους Δήμους της επαρχίας Αμμοχώστου, ενόψει των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 Δεκεμβρίου 2016.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Εκλογής, Εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου Αγγελος Γαβριήλ ανέφερε ότι «για τον κατεχόμενο Δήμο Αμμοχώστου υποβλήθηκαν τέσσερις υποψηφιότητες από τους Αλέξη Γαλανού, Σίμο Ιωάννου, Ανδρέα Λόρδο και Γεώργιο Σταυρή, για το Δήμο Παραλιμνίου υποβλήθηκαν δύο υποψηφιότητες από τους Γιώργο Νικολέττο Σπαρτιάτη και Θεόδωρο Πυρίλλη, για τον Δήμο Αγίας Νάπας δύο υποψηφιότητες από τους Βάσο Βασιλείου και Γιάννη Καρούσο, για το Δήμο Δερύνειας υποβλήθηκε μόνο μία υποψηφιότητα αυτή του Αντρου Καραγιάννη και για το Δήμο Σωτήρας δύο υποψηφιότητες από τους Αδάμο Καϊκκη και Γεώργιο Τάκκα.

Αναφορικά με τους κατεχόμενους Δήμους ο κ. Γαβριήλ είπε ότι για τον Δήμο Λευκονοίκου υποβλήθηκαν δύο υποψηφιότητες από τους Πιερή Γυψιώτη και την Ζήνα Λυσάνδρου – Παναγίδη, για τον Δήμο Ακανθούς δύο υποψηφιότητες από τις Σωτηρούλα Μαυρή – Κούρου και Ελένη Μυλωνά – Χατζημιχαήλ και για το Δήμο Λύσης δύο υποψηφιότητες από τους Ανδρέα Καουρή και Αγη Χαραλάμπους.

Πρόσθεσε ότι εκλογές για Σχολικές Εφορίες θα διεξαχθούν μόνο στους Δήμους Σωτήρας και Ακανθούς αφού στους υπόλοιπους Δήμους οι υποψηφιότητες είναι όσες και οι θέσεις.

Οσον αφορά τις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων για τον Δήμο Αμμοχώστου υποβλήθηκαν 65 υποψηφιότητες για τις 26 θέσεις, στο Δήμο Παραλιμνίου υποβλήθηκαν 37 υποψηφιότητες για τις 12 θέσεις, στο Δήμο Αγίας Νάπας 30 υποψηφιότητες για τις 8 θέσεις, στο Δήμο Σωτήρας 36 υποψηφιότητες για τις οκτώ θέσεις, στο Δήμο Δερύνειας 26 υποψηφιότητες για τις 8 θέσεις, στο Δήμο Λευκονοίκου 10 υποψηφιότητες για τις οκτώ θέσεις, στο Δήμο Ακανθούς 20 υποψηφιότητες για τις οκτώ θέσεις και στο Δήμο Λύσης 23 υποψηφιότητες για τις οκτώ θέσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Γαβριήλ «ο κατάλογος με τις υποψηφιότητες έχει ήδη τοιχοκολληθεί στο παράρτημα της Επαρχιακής Διοίκησης στο Παραλίμνι και μέχρι σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι μπορούν να υποβληθούν ενστάσεις. Εάν μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι δεν υπάρξουν ενστάσεις τότε θα προχωρήσουμε στην ανακήρυξη του Αντρου Καραγιάννη στη δημαρχία Δερύνειας αφού δεν υπάρχει ανθυποψήφιος του. Επίσης θα ανακηρυχθούν και τα μέλη των Σχολικών Εφοριών στους Δήμους εκείνους που οι υποψηφιότητες ήταν όσες και οι θέσεις».

ypopsifioi Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Θ.Πυρίλλης: “Συνεχίζουμε μαζί, ενωμένοι και αγαπημένοι για το Παραλίμνι”

Κάλεσμα για κοινό αγώνα ο οποίος ξεκίνησε πριν 5 χρόνια έστειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παραλιμνίου, κ. Θεόδωρος Πυρίλλης.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Πυρίλλης αναφέρει: “Πριν από 5 χρόνια μαζί ξεκινήσαμε ένα δύσκολο αγώνα για το Παραλίμνι μας. Καταβλήθηκαν τεράστιες προσπάθειες για την αναδιοργάνωση του Δήμου και την μετεξέλιξή του σ’ ένα αποτελεσματικό και οικονομικά εύρωστο Δήμο, χωρίς να υπολογίζουμε προσωπικό και πολιτικό κόστος. Διεκδικήσαμε με πάθος και περηφάνια ισότιμη μεταχείριση του τόπου μας και της Επαρχίας μας, και οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι πετύχαμε. Η κατεύθυνση που εσείς καθορίσατε πριν από πέντε χρόνια λοιπόν, έφερε ισονομία και ισοπολιτεία, επιτυχία στις διεκδικήσεις μας, καταπολέμηση της διαφθοράς και εγκατάλειψη των κακών νοοτροπιών του παρελθόντος. Υλοποιήθηκαν πολλά έργα υποδομής, αρκετά βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα αρχίζουν τους αμέσως επόμενους μήνες.”

CE91 Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νικολέττος: “Αλλάζουμε το Παραλίμνι προς το καλύτερο”

Σε γραπτή δήλωσή του ο υποψήφιος για τη δημαρχία Παραλιμνίου, κ. Νικολέττος αναφέρει: “Όραμά μας είναι η ανάπτυξη του Παραλιμνίου και η ευημερία των ανθρώπων του, με ισονομία και αξιοκρατία. Μαζί, μπορούμε να καταστήσουμε το Παραλίμνι έναν πρότυπο Δήμο, στην οργάνωση, τις υπηρεσίες, τις σύγχρονες υποδομές, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Θέλουμε μια πόλη καθαρή και καλά οργανωμένη, που να αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες για να διευκολύνει τη ζωή των δημοτών της. Θέλουμε το Παραλίμνι να αποτελεί πόλη επιλογής καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι. Μια πόλη που να προσελκύει επενδύσεις και να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα. Με τους δημότες να έχουν ρόλο και λόγο στη διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικής για ζητήματα που επηρεάζουν τη ζωή και την καθημερινότητά τους. Απευθύνομαι σε όλους τους δημότες, ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής τοποθέτησης, γιατί η τοπική κοινωνία πρέπει να τίθεται πάνω από κόμματα, ιδεολογίες και συμφέροντα.”

ypopsifioi4 Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Γιάννης Καρούσος: “Από τα λόγια στα έργα”

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Νάπας, κ. Γιάννης Καρούσος σε γραπτή ανακοίνωσή του αναφέρει: “Η δική σας ψήφος με ανάδειξε στο αξίωμα του Δημάρχου. Στόχος μας ήταν να δώσουμε μαζί νέα πνοή στην πόλη μας, με όραμα μια ισχυρή και ακμάζουσα Αγία Νάπα. Τρεισήμισι χρόνια μετά, θεωρώ καθήκον μου να επαναδιεκδικήσω τη δημαρχία της Αγίας Νάπας, για τη συνέχιση του σημαντικού έργου που μαζί πετύχαμε. Μαζί θέσαμε γερά θεμέλια για την ανάπτυξη του τόπου μας. Αγωνιστήκαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε πολλά και σημαντικά επιτεύγματα μέσα από πρωτόγνωρα δύσκολες περιστάσεις. Προασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον με γνώμονα πάντοτε τις αρχές της χρηστής διοίκησης και τη γενική πρόοδο. Έγνοιά μου και προτεραιότητά μου υπήρξε πάντοτε ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και η διασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής, για μας και τα παιδιά μας. Προσπάθησα να είμαι διπλά στον καθένα για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις και τα προβλήματα. Μαζί, πετύχαμε την ανάδειξη του δήμου μας σε αστικό κέντρο, ισότιμα με τις άλλες μεγάλες πόλεις. Αναβαθμίσαμε το τουριστικό μας προϊόν, φθάνοντας σε πρωτόγνωρα επίπεδα αφίξεων. Παράλληλα, νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά αποκομίζοντας πολλαπλά, επαναλαμβανόμενα και σημαντικά οφέλη για το δήμο μας. Επιπλέον, διασφαλίσαμε ότι η προσφορά της πόλη μας αναγνωρίζεται έμπρακτα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ενωμένοι οφείλουμε να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία που έχουμε χαράξει, αποδεικνύοντας ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα πράγματα. Οι προκλήσεις παραμένουν και η αντιμετώπισή τους απαιτεί συλλογικότητα, υπευθυνότητα, εντιμότητα, ανθρωπιά. Μακριά από μικροκομματικές και άλλες σκοπιμότητες, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Επιλέγουμε τη συνεργασία με κοινή δράση για την αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων. Με εφόδιο την εμπειρία των προηγουμένων χρόνων ζητώ να με τιμήσετε ξανά με την ψήφο σας και να μου δώσετε ξεκάθαρη, ισχυρή εντολή ώστε να συνεχιστεί η ανάπτυξη και η πρόοδος του δήμου μας, γιατί αποδείξαμε ότι μαζί μπορούμε.”

unnamed Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βάσος Βασιλείου: “Να επαναφέρουμε την Αγία Νάπα εκεί που πραγματικά της αξίζει, σητν κορυφή”

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο διεκδικητής της δημαρχίας Αγίας Νάπας, Βάσος Βασιλείου αναφέρει: “Μετά από δέκα χρόνια παρουσίας στα κοινά του δήμου μας, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, καταθέτω σήμερα την υποψηφιότητα μου για τη Δημαρχία του Δήμου Αγίας Νάπας. Σε αυτή την προσπάθεια ζητώ την στήριξη σας, ώστε να περάσουμε σε μια νέα εποχή. Για να περάσουμε από το Εγώ, στο Εμείς. Για να περάσουμε επιτέλους στη συλλογική δουλειά και την ομαδικότητα. Μακριά από σκοπιμότητες και ιδιοτελή συμφέροντα, με σκληρή δουλειά που θα φέρει αποτέλεσμα. Με γνωρίζετε άλλωστε το πόσο σκληρά παλεύω για κάτι που αγαπώ. Όλοι μαζί με εντιμότητα και ειλικρίνεια να δουλέψουμε με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών μας. Διαθέτουμε όραμα και σχέδιο που θα οδηγήσει συλλογικά την Αγία Νάπα μπροστά. Να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Δήμο, ασφαλή και φιλόξενο για τους δημότες του και τους επισκέπτες. Να οδηγήσουμε την Αγία Νάπα στην κορυφή. Εκεί που δικαιωματικά αξίζει, ως ένας από τους ωραιότερους και ποιοτικούς προορισμούς παγκοσμίως. Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ με την εντιμότητα που όλοι γνωρίζετε, με οδηγό την αλληλεγγύη και την προσφορά στα κοινά, για να γίνει η κοινωνία της Αγίας Νάπας η κοινωνία που ονειρεύομαι για τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και δημιούργησα την οικογένεια μου. Η κοινωνία της ισότητας και του αλληλοσεβασμού. Η κοινωνία που θέλουμε να μεγαλώσουν και τα δικά μας παιδιά. Σας καλώ όλους μαζί να δώσουμε έναν τίμιο αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τα παιδιά μας, ένα τίμιο αγώνα για να επαναφέρουμε την Αγία Νάπα, εκεί που πραγματικά της αξίζει. Στην κορυφή.”

FullSizeRender Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Γιώργος Τάκκας: “Δεν έχουμε περιθώρια να γυρίσουμε πίσω”

Σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Σωτήρας, κ. Γιώργος Τάκκας αναφέρει: “Η κοινή μας προσπάθεια για ένα Δήμο σύγχρονο, αποτελεσματικό και ανθρώπινο πρέπει να είναι συνεχής.
Επιβάλλεται να παραμείνουμε στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Δεν έχουμε περιθώρια να γυρίσουμε πίσω ή να παραμείνουμε στάσιμοι. Το έργο της πενταετίας, οι γνώσεις και εμπειρίες μου, η αγάπη μου για τη Σωτήρα και τους ανθρώπους της, αλλά κυρίως η διάθεσή μου για ειλικρινή διάλογο και συνεργασία με όλες τις δυνάμεις του τόπου μας, θα είναι τα εφόδια για να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία. Με αυτές τις σκέψεις υπέβαλα σήμερα και επίσημα την υποψηφιότητά μου και σας καλώ σε μια νέα δημιουργική συμπόρευση.”

ypopsifioi2 Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αδάμος Καΐκκης: “Θέλω να δω τη Σωτήρα να τραβά μπορστά ξανά”

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Καΐκκης αναφέρει: “Με ιδιαίτερη τιμή και πολλή αισιοδοξία υπέβαλα την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Δημάρχου της Σωτήρας. Η Σωτήρα χρειάζεται τώρα, περισσότερο από ποτέ, τους δημότες της ενωμένους, αποφασισμένους και απαλλαγμένους από πολιτικές διαφορές και κομματικές σκοπιμότητες, για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την ανάπτυξή της. Θέλω να δω τη Σωτήρα να τραβά μπροστά, ξανά!”

CEB15 1 Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι κόμμα μας είναι η Αμμόχωστος και ιδεολογία μας η Κύπρος, δηλώνει ο Α.Γαλανός

Είναι η ώρα να αποδείξουμε στην πράξη ότι κόμμα μας είναι η Αμμόχωστος και ιδεολογία μας η Κύπρος, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη δημαρχία Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός.

Σε γραπτή δήλωση του ο κ. Γαλανός αναφέρει ότι «στην εκλογική διαδικασία για ανάδειξη των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβουλίων των κατεχόμενών μας Δήμων, ιδιαίτερα σ’ αυτή την καθοριστική και ευαίσθητη για την επίλυση του Κυπριακού περίοδο, δεν χωρούν κομματικές αντιπαραθέσεις και προσωπικές φιλοδοξίες. Η ενότητα αποτελεί απαίτηση της ιστορίας και ευθύνη έναντι των μελλοντικών γενιών».

Προσωπικά, συνεχίζει ο κ. Γαλανός «δεν έχω πλέον πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε ανάγκη να υπηρετήσω οποιεσδήποτε κομματικές ή άλλες ατζέντες. Ούτε όμως μου ταιριάζει η φυγομαχία και η λιποταξία σ’ αυτή την κρίσιμη και καθοριστική καμπή που βρίσκεται το Κυπριακό. Επιλέγω να παραμείνω στις επάλξεις, αποφασισμένος και αποφασιστικός».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμμοχώστου προσθέτει πως «στηρίζω την προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη, με την ελπίδα να οδηγήσει σε ένα συμφωνημένο από τους δύο ηγέτες σχέδιο λύσης, το οποίο να τεθεί ενώπιον του λαού. Πιστεύω ότι είναι καθήκον μου και μπορώ, με εφόδια την εμπειρία και τη μέχρι σήμερα πολιτική μου παρουσία, να διασφαλίσω την ενότητα που απαιτούν οι στιγμές και να προσφέρω την πολιτική ηγεσία που έχει ανάγκη η Αμμόχωστος».

Στη γραπτή ανακοίνωση του ο κ. Γαλανός αναφέρει ότι «δίνουμε ίσως την τελευταία μάχη. Γι’ αυτό δεν είναι η ώρα του εμείς ή εσείς, είναι η ώρα τους εμείς κι εσείς μαζί, είναι η ώρα να αποδείξουμε στην πράξη ότι κόμμα μας είναι η Αμμόχωστος και ιδεολογία μας η Κύπρος».

Στέκομαι ενώπιον όλων των Αμμοχωστιανών με το μέτωπο καθαρό, συνεχίζει ο Αλέξης Γαλανός «με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία, με τις πράξεις μου να μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια μου. Ζητώ τη στήριξή τους για να συνεχίσουμε τον αγώνα για τον κοινό μας στόχο, την επιστροφή στην πόλη μας, σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας. Ζητώ τη στήριξή τους με στόχο και ελπίδα να τερματίσουμε μαζί αυτό τον μαραθώνιο 42 χρόνων, για να ξαναζωντανέψουμε τη Βασιλεύουσα, για να της δώσουμε ξανά πνοή και ζωή».

Ο Ανδρέας Λόρδος υπέβαλε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για το Δήμο Αμμοχώστου

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για την Δημαρχία Αμμοχώστου υπέβαλε σήμερα ο Ανδρέας Λόρδος, επισημαίνοντας ότι η επαρχία Αμμοχώστου αποτελεί την ιδανική περιοχή ώστε να ανθίσει ξανά η συνεργασία όλων των Κυπρίων.

Στο μεταξύ, στον Δήμο Δερύνειας εκλέγεται ο κ. Ανδρέας Καραγιάννης καθώς είναι ο μόνος διεκδικητής της δημαρχίας.

Πηγή: SotiraNews / Φιλελεύθερος