Υπόθεση Βέργα: €179 χιλιάδες οι εισπράξεις από τη συναυλία Ρουβά

Ποσά που φτάνουν τις €179 χιλιάδες φαίνεται να εισπράχτηκαν από τη συναυλία του Σάκη Ρουβά στην Πάφο, ενώ τράπεζες άρχισαν να αποστέλλουν στην Αστυνομία στοιχεία για τους λογαριασμούς του δημάρχου Σάββα Βέργα.

Χθες ανακριτές «άνοιξαν» τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της υπαλλήλου του Δήμου Πάφου Μαρίας Σολομωνίδου και όπως διαφάνηκε τα ποσά που εισπράχτηκαν συμποσούνται στις 179 χιλιάδες. Από αυτές, οι 100 χιλιάδες καθαρά πήγαν στην αμοιβή του Σάκη Ρουβά και με τα υπόλοιπα πληρώθηκαν κάποιοι άλλοι για υπηρεσίες που πρόσφεραν.

Από τις αφαιρέσεις θα φανεί τι ποσό έμεινε στους διοργανωτές και ποιο ποσό έπρεπε να δοθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης.

Εξάλλου, προχθές η Ελληνική Τράπεζα παρέδωσε στους ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου στοιχεία που αφορούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του δημάρχου Σάββα Βέργα. Στις καταστάσεις φαίνονται κάποια ποσά που χρήζουν περαιτέρω έρευνας, όπως δηλώθηκε από αρμόδια αστυνομική πηγή. Σήμερα αναμένεται να παραχωρήσουν και οι υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες, τραπεζικά δεδομένα του δημάρχου, καθώς και το Κτηματολόγιο, για να διεξαχθεί πλήρως η έρευνα.

Οι έρευνες για τη συναυλία συνεχίζονται παρά την αρνητική εξέλιξη που σημειώθηκε προχθές για τις ανακριτικές Αρχές, όπου το δικαστήριο αποφάσισε ν’ αφήσει ελεύθερους τόσο τον δήμαρχο, όσο και το ζεύγος Μαρίας Σολωμονίδου και Κωνσταντίνου Σύφαντου, η εταιρεία του οποίου διοργάνωσε τη συναυλία.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Αρχηγείου έχει από χθες ενισχυθεί και ο Αρχηγός Αστυνομίας, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Δικαστηρίου όπου άφησε ελεύθερους τους τρεις υπόπτους, ζήτησε λεπτομερή έκθεση γεγονότων για τον μέχρι τώρα χειρισμό της υπόθεσης.

Στόχος της Αστυνομίας, είπε, είναι η πλήρης διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται εντατικά και μεθοδικά η ανακριτική ομάδα. Ενοχλημένη από την εξέλιξη αυτή είναι και η Νομική Υπηρεσία.

Στον ρυθμό του… Σάκη
Γύρω από τον… Σάκη Ρουβά εξακολουθεί να περιστρέφεται η επικαιρότητα στην Πάφο το τελευταίο 48ωρο. Μετά την απόρριψη του αιτήματος της Αστυνομίας για την κράτηση του δημάρχου Πάφου, της υπαλλήλου του δήμου και του συζύγου της, για τα θέματα που σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση της επίμαχης συναυλίας, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι χθες παραλήφθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου το συμφωνητικό που ζητήθηκε από τους εκπροσώπους του Έλληνα τραγουδιστή και το οποίο σύμφωνα με τους ανακριτές της υπόθεσης, στοιχειοθετεί την εμπλοκή του δημάρχου Πάφου στην οργάνωση της συναυλίας, ενώ η δημοτική Αρχή δεν είχε αποφασίσει κάτι τέτοιο.

Αρμόδια πηγή επεσήμανε ότι το ιδιωτικό έγγραφο είναι τριμερές και σε αυτό φαίνονται οι υπογραφές των εκπροσώπων του καλλιτέχνη, της ιδιωτικής εταιρείας που δρούσε ως οργανωτής της συναυλίας της 8ης Αυγούστου στο «Παφιακό» Στάδιο και του δημάρχου Πάφου. Το εν λόγω έγγραφο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχει περιέλθει πλέον και στα χέρια των εξεταστών της υπόθεσης, οπότε και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κύρια αντικείμενα επαναφοράς του φακέλου στο προσκήνιο.

Πέραν του επίμαχου συμφωνητικού, οι αστυνομικές Αρχές συνέχισαν και χθες τις έρευνες σε διάφορα τμήματα του Δήμου Πάφου, καθώς και τη λήψη καταθέσεων γύρω από την υπόθεση. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Πάφου αν και συνεχίζεται κανονικά, εντούτοις είναι προφανές ότι γίνεται υπό το βάρος των γεγονότων των τελευταίων ημερών.

Αρμόδια πηγή ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει απόλυτα η λαϊκή ρήση: «Όποιος καεί στον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι». Θέλοντας να διασφαλίσουν ότι οι όποιες αποφάσεις, ενέργειες και άλλες δράσεις τους δεν θα αποτελέσουν και αυτές μέρος των παράτυπων ή «ύποπτων» ενεργειών που καταγγέλλονται σε καθημερινή σχεδόν βάση, τόσο ο Δήμαρχος Πάφου όσο και οι υπηρεσιακοί της δημοτικής Αρχής εμφανίζονται από χθες πολύ «κουμπωμένοι» ακόμη και στην προώθηση των απλούστερων διαδικασιών.

Στο μεταξύ, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου για τη διαθεσιμότητα της Μαρίας Σολομωνίδου έχει από χθες τεθεί και τυπικά σε εφαρμογή, ενώ συνεχίστηκαν οι διαδικαστικές επαφές με τον νομικό σύμβουλο του δήμου και τον Δικηγορικό Σύλλογο Πάφου για την έναρξη παράλληλα, ενδεχομένως και από σήμερα, της πειθαρχικής έρευνας κατά της συγκεκριμένης υπαλλήλου, όπως επίσης αποφάσισε κατά πλειοψηφία το βράδυ της Τρίτης η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ροη Ειδησεων

Εμπραχίμ Ραϊσί: Ζωντανός για μια ώρα μετά τη συντριβή

Μια θλιβερή λεπτομέρεια έγινε γνωστή τη Δευτέρα, λίγη ώρα μετα την επιβεβαίωση του θανάτου του…

20 Μαΐου, 2024

FliRT: Ανησυχία για παραλλαγές της Covid – Εξαπλώνονται σε ΗΠΑ-Βρετανία

Νέες παραλλαγές της Covid εξαπλώνονται ανά την υφήλιο, πυροδοτώντας ανησυχίες στους ειδικούς για αύξηση των…

20 Μαΐου, 2024

1ος Διεθνής αγώνας ανοικτής θάλασσας στον Πρωταρά: Συμμετείχαν κολυμβητές από 7 διαφορετικές χώρες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Protaras International Open-Water Marathon στον Πρωταρά την Κυριακή 19/05. Σε…

20 Μαΐου, 2024

Αντρέας Γεωργίου – Σιμώνη Χριστοδούλου: Στην Αγία Νάπα ο γάμος του ζευγαριού

Σε τροχιά γάμου βρίσκονται ο Αντρέας Γεωργίου και η σύντροφός του, Σιμώνη Χριστοδούλου αφού αμέσως…

20 Μαΐου, 2024

CNN: Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και ηγέτη Χαμάς ζητά ο Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν…

20 Μαΐου, 2024

ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Θεατρική παράσταση για ενίσχυση της μετάβασης της μικρής Ελευθερίας στο εξωτερικό για μεταμόσχευση

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ξυλοφάγου παρουσιάζει την θεατρική παράσταση Κόμης Δράκουλας την Κυριακή 26/05…

20 Μαΐου, 2024