18χρονος βρέθηκε νεκρός στον πάτο παράνομης πισίνας στην Αγ.Νάπα

a 35 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 2242 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Νεκρός στον πάτο της πισίνας τουριστικών διαμερισμάτων όπου διέμενε στην Αγία Νάπα, εντοπίστηκε γύρω στις 7 και 30 το πρωί της Τρίτης ο 18χρονος Αγγλοκύπριος, Σαββάκης Αλεξάνδρου Γεωργίου ο οποίος βρισκόταν στην Κύπρο για διακοπές.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο άτυχος νεαρός βρισκόταν στην Κύπρο μαζί με συγγενικό του πρόσωπο από τις 8 Αυγούστου και θα αναχωρούσε για την Αγγλία στις 23 του μήνα. Στην Κύπρο βρίσκονταν και οι γονείς του οι οποίοι ωστόσο έκαναν τις διακοπές τους στη Λάρνακα, όταν ενημερώθηκαν για το τραγικό περιστατικό.

Ο νεαρός ανασύρθηκε από την πισίνα από άλλους λουόμενους και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, χωρίς όμως να ανακτήσει τις αισθήσεις του. Στη σκηνή κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο και μετέφερε τον 18χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του.

Στη σκηνή κλήθηκε ιατροδικαστής ο οποίος διενήργησε αυτοψία. Ο Νικόλας Χαραλάμπους απέκλεισε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Η αστυνομία πάντως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αρκετοί νεαροί τουρίστες, συμπεριλαμβανομένου ενδεχομένως και του θύματος, να διασκέδαζαν κοντά στην πισίνα, καταναλώνοντας αλκοόλ. Ωστόσο, τα ακριβή αίτια του θανάτου του 18χρονου αναμένεται να διαπιστωθούν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του η οποία θα διενεργηθεί αύριο το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος η οποία βγαίνει στο φως με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 18χρονου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η εν λόγω πισίνα, ουδεμία σχέση είχε με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το νερό της πισίνας είχε αλλάξει χρώμα, ενώ μέσα επέπλεαν γόπες τσιγάρων, σύριγγες και προφυλακτικά. Εύλογα διερωτάται κανείς πώς οι αρμόδιες υπηρεσίες επιτρέπουν τη λειτουργία τέτοιων υποστατικών, στην καρδιά μάλιστα ενός τουριστικού θερέτρου, όπως είναι η Αγία Νάπα. Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εδώ και αρκετό καιρό, εκκρεμεί διάταγμα κλεισίματος του συγκεκριμένου συγκροτήματος διαμερισμάτων. Η αστυνομία προχώρησε αργά το απόγευμα στη σύλληψη των 2 ε/κ, ηλικίας 63 και 33χρόνων αντίστοιχα, ιδιοκτητών του τουριστικού συγκροτήματος για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας καθώς και για λειτουργία υποστατικού χωρίς τις σχετικές άδειες από τον ΚΟΤ και λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής χωρίς την άδεια του Δήμου Αγίας Νάπας.