19χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο

a 16 Ειδήσεις
Ο 19χρονος Γιώργος Ναλμπάντης από την Λευκωσία έχασε το πρωί της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή Αγίων Αναργύρων στο Κάβο Γκρέκο τη ζωή του όταν δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τα κύματα της άγριας κείνη την ώρα θαλασσοταραχής που επικρατούσε στην περιοχή.

a 900 Ειδήσεις

Είχε μεταβεί στην περιοχή μαζί με την παρέα του, δυο κορίτσια και ένα αγόρι και γύρω στις 8:30 το πρωί έπεσε μόνος στη θάλασσα παρά τις προτροπές των φίλων του να μην το κάνει γιατί η θάλασσα δεν ήταν καλή.

Όταν οι φίλοι του διαπίστωσαν πως κάτι δεν πάει καλά ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Γύρω στις 10:45 εντοπίστηκε από ιδιώτη ναυαγοσώστη σε βάθος 18 μέτρων, ανασύρθηκε στην αστυνομική άκατο όπου παρά τις επίμονες προσπάθειες των αστυνομικών δεν επανήλθε για να μεταφερθεί στη συνέχεια στη ξηρά και με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου οι επί καθήκοντι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας αναφέρι ότι στις 08:46 σήμερα το πρωί, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία από το κέντρο επιχειρήσεων της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Λεμεσού ότι, άνδρας κινδύνευε στη θαλάσσια περιοχή Κάβο Γκρέκο, κοντά στους Αγίους Αναργύρους.

Προστίθεται ότι το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» αποστέλλοντας σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Παραλιμνίου με διασώστες και δύτες καθώς και ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) της Αστυνομίας.

Μετά από έρευνες των αεροναυαγοσωστικών μέσων κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ο αγνοούμενος άνδρας εντοπίσθηκε νεκρός και ανασύρθηκε από το βυθό στις 10:35 με τη συμμετοχή εθελοντών αυτοδυτών.

Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε αρχικά στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παραλιμνίου και ακολούθως με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Η Αστυνομία έχει αναλάβει την περαιτέρω διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν. Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ